Det å stjele barndom er også tyveri!


«Barn født av barn kamufleres som regel med falske ID-dokumenter, og også disse selges av kyniske menneskesmuglere. Slikt kan vi ikke la oss lure av i Norden. Barn er barn»

I en fersk artikkel hos NRK kan vi lese at hele 59 barnebruder har ankommet svenske asylmottak med sine eldre ektemenn, og da bør man jo stille spørsmålet om situasjonen er bedre i Norge?

Et barn har ikke sex - et barn blir misbruk!

Under det ekstreme presset som var på kontroll og klarering av nyankomne asylsøkere sist høst ble identifisering og kontroll av ID dokumenter gjort i hui, og hast og det er heller ingen hemmelighet at mange av de som ankommer Norge er identitetsløse. Kontroll av alder for ankomne kvinner og deres barn, er dermed en komplisert affære, og muligheten for feiltrinn er mange.

Om vi lar oss lure av barnebruders falske papirer vil problemet eskalere

En ting er i alle fall sikkert. Barn er barn fram til myndig alder uansett hvilken nasjonalitet og bakgrunn man kommer fra, og det norske og nordiske samfunnet skal agere deretter. La oss titte på det faktiske resultatet av avsløringene i Sverige.

Juksing med alder er å frastjele unge jenter barndommens privilegier

Minst 59 mindreårige jenter er blitt plassert på mottak i Malmö sammen med sine eldre ektemenn det siste året.

Av de 59 jentene er ifølge NRK fordelingen som følger:

  • 13 15-åringer. Alle mennene er eldre, en av dem er 30 år. I ett tilfelle har jenta løyet om alderen.
  • 20 16-åringer. En er gift med en 36-åring. Flere var gravide da de kom til Malmö.
  • 26 17-åringer. Flere gravide, og en av dem tobarnsmamma.

I Norge vakte det oppsikt da det ble kjent at en 14 år gammel jente ankom mottaket gravid med ektemannen på 23.

  • Ingen, verken politi, UDI eller Hero, som driver transittmottaket, reagerte på at en så ung jente snart skal bli mor for andre gang. Eller at hun trolig ble tvangsgiftet bort som 11-12-åring i Syria. Det statlige barnevernet ble først koblet inn etter at de fikk meldinger fra andre i mottaket.

Ifølge det svenske regelverket skal barn under 18 år bo på egne steder, men Malmö har tillatt at alle de 59 jentene bor sammen med sine voksne menn. Også i Norge har vi egne mottak for mindreårige.

Det at tilfellene over har blitt avslørt er i mine øyne mer eller mindre tilfeldig, og det forteller en om en side ved asylbølgen som illustrerer de kulturelle skillene bedre enn noe annet. For menneskesmuglere er det å selge dokumenter som har gjort barnebruder til myndige mødre god butikk, og ved å ikke fokusere på videre kontroll av disse øker omsetningen til menneskesmugleren. Det rokker samtidig ved våre nordiske grunnverdier.

BARN ER BARN!

Likevel er det viktigste å forstå at vi trolig ved en ny asylbølge nærmere sommeren vil være langt mer utsatt for slike tilfeller. Sannheten er nemlig at 2015 versjonen av asylbølgen stort sett besto av menn.

En større andel kvinner, og barn kommer trolig etter og da er det viktig å ta problemet ved roten allerede nå.

Vi må ruste opp kontrollrutinene for alderskontroll til en eventuell neste bølge.

Alternativet er en skremmende tanke.

 

Følg meg også gjerne på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits