Det er ikke bare solskinnshistorier under Kanarisolen heller!


Jeg har virkelig sansen for «Nabohjelpen"

Denne uken ble jeg gjort oppmerksom på et tiltak som jeg virkelig hadde sansen for, og derfor tenkte jeg at jeg skulle gjengi litt av det tiltaket som ildsjeler driver i en av de kanariske byene der flest nordmenn holder hus på vinterstid. Jeg snakker selvfølgelig om min egen hjemby nummer to; Arguineguin!

"Naboforeningen "Las Lomas de Arguineguín" ble etablert i 1993 med formålet å hjelpe til å løse mangfoldige saker av sosial karakter, miljømessige saker, forbrukersaker, offentlige helsetjenester osv.

 Siden 2008 har Nabohjelpen også delt ut basismatvarer og andre artikler til trengende familier som søker hjelp. 

 - Nabohjelpen henter og distribuerer matvarer, pengegaver, klær, utstyr, møbler og alt annet som er brukbart og i god stand. 

- Nabohjelpen plukker blant annet ned kjøkken som blir donert.

 Dessuten har Nabohjelpen en gruppe frivillige som driver med språkundervisning til de som måtte være interessert i å forbedre sine arbeidsmuligheter. For tiden tilbyr de spanskkurs for utlendinger, engelsk-, tysk- og norsk-kurs. 

De har forskjellige opplæringsprogram og har betalt slik at mer enn 30 personer har hatt mulighet til å bli sertifisert som kjøpmenn, samt bidratt til kjørekort for 5 personer.

De samarbeider med en utdanningsradio, Radio ECCA, hvor noen har fått innvilget fri undervisning, takket være en stipendordning. 

Videre har de også startet en forening for arbeidsløse, hvor det blant annet tilbys div kurs og forskjellige aktiviteter. Og ikke minst, lokale firmaer kan finne arbeidstakere her.

 MATPROGRAMMET

Per i dag distribueres mat hver tirsdag hele året til:

117 familier/358 personer. Opprinnelse og omstendigheter, og hver familie er unik i sin situasjon. Det finnes pensjonister med utilstrekkelig pensjon, arbeidsledige og folk med for liten inntekt, syke, familier med bare en forelder uten bidrag eller noe hjelp, papirløse, bostedløse, osv. 

 Ca. 20% av disse er utlendinger, dvs de har ikke canarisk opprinnelse.

 - 10% av maten kommer fra The European Union/EU, via matbanken i Las Palmas

- 30% kommer fra the Food Bank og aktører som Operation Kilo 

- De resterende rundt 60%, kommer fra donasjoner, fra grupper som: Seniorakademiet, Club Los Amigos, Sjømannskirken, Den Norske Klubben, Den Norske Skolen, Hattedamene, Pensjonistgruppen "Korttidsminneforeningen", Turistkirken i Puerto Rico, Den Irske Katolske Kirken i Portonovo, og også privatpersoner bidrar."

Noen ganger kan selv hjelperen trenge en hjelpende hånd.

 Så med det sagt;

 Om du ønsker å bidra med midler eller annet til nabohjelpen så finner dere Facebook siden deres her;

 https://www.facebook.com/Asociaci%C3%B3n-de-Vecinos-Las-Lomas-de-Arguinegu%C3%ADn-233948994890/

 Da de bare har snaue 140 følger på Facebook tenkte jeg spørre pent om dere kunne tenkt dere å klikke liker.

Samfunnsengasjerte mennesker som gjør frivillig arbeid for en bedre verden får sjelden annen belønning enn et klapp på skulderen så la oss i alle fall vise at vi støtter opp.

 

Det vil si om dere liker tiltaket da!

Fortsatt god søndag godtfolk!

 

Følg meg også gjerne på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits