Har Finn.no blitt svindlernes nye favoritt redskap?

Closeup Of A Business Man's Hand Using Cellphone Outdoor

«Det er ganske så utrolig at et  traust og kjedelig nettsted kan generere så mye trøbbel for så mange», sa kvinnen og da var det ikke en hvilken som helst nettside hun snakket om. Kvinnen var nemlig en av mange som etter å ha lagt ut en annonse på pengemaskinen www.finn.no hadde blitt grundig svindlet, og bedratt av lyssky luringer. De spekulerer nemlig i å rappe penger fra selgere av alt fra biler til gamle lamper.

Metoden som kan beskrives som skremmende enkel forsto hun i ettertid selv at hun burde ha avslørt, og derfor var det hele så flaut. Like fullt var pengene borte, og nå satt hun der med det velkjente skjegget i postkassa. La oss spole tilbake til start.

Etter å ha lagt ut en del eiendeler på Finn ble kvinnen kontaktet av diverse kjøpere som hadde forslag til både pris, og betalingsform. Enkelte ville gjøre opp for seg via elektroniske betalingsmidler mens andre foretrakk kontanter. Prosessen foregikk som følger;

Svindleren som tok kontakt på Finn for å kjøpe en sofa. Han sa han hadde bet. over Paypal, men hadde satt inn 3000 kroner for meget. Da selgeren sjekket konto var det ikke kommet inn noen penger, og hun ville ikke betale tilbake. Svindleren ble truende og prøvde å tvinge henne til å betale. Han ville ha igjen pengene sine. Etter press bestemte hun seg dermed for å overføre pengene. Han var jo så påståelig.

En annen tipser beskriver det samme på følgende sett;

«Ble nettopp utsatt for det i dag. De prøver å presse deg til å åpne en paypal konto og vil også gjerne betale mer enn det du skal selge for. Ofte bruker de også mellommenn som liksom skal hente ting. Så pass opp».

Mens en tredje bruker følgende ord;

«Jeg var ute for det samme i går, hun skulle visst rapportere meg til politiet fordi jeg ikke ville sende henne pengene hun hadde betalt for mye. Men de skulle jo selvfølgelig betales via western union».

Fellesnevneren for de som har betalt lurendreierne og tapt penger er gjerne at de er godtroende mennesker som ikke tenker over at noen vil gjøre seg til skurk for noen skarve tusenlapper. Ofrene antar at dette er et enkelt tilfelle, men basert på antall tilfeller som jeg har fått tilsendt kan mye tyde på at dette skjer ved systematiske metoder, og finurlige triks. Selve rosinen i pølsa for bandittene bak er at vi ikke anmelder fordi tapet ikke er større enn at vi kan leve med deg, og det er flaut å rapportere at man har vært både dum og naiv.

Neste gang vet du bedre! Tilbakeføring av penger uten videre står ikke på menyen over ting vi tillater oss.

La oss heller sette bandittene sjakkmatt ved å registrere kontaktdetaljer på skurkene for så å anmelde forholdet. Mange bekker små er skurkestreker det å.

Stay safe!

 

Tre klassiske Finn.no tilfeller

1. Hei jeg har overført for mye kan du sørge for å tilbakeføre?

2.Hei, jeg kjøper gjerne varene, og betaler litt mer enn du spør hvis jeg får gjøre opp i kontanter. Har mye Euro liggende.

3.Betalingen er underveis jeg lover. Banken sier at du har pengene i morgen.

 

Følg meg også gjerne på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola

www.kjellolakleiven.no

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits