«Du kødder nå, trodde at du var vellykka jeg»

Jaja, det er kanskje bare en lekebil, men alt må starte et sted og drømmen om en ekte 356 har jeg hatt siden jeg var en neve stor. Store gutter drømmer også

«Du kødder nå, trodde at du var litt mer vellykka jeg Kleiven?»

Sist uke fikk jeg en telefonsamtale som gjorde at både mannen i den andre enden av tråden, og jeg selv fikk oss en god latter, og samtalen som var av det korte slaget runger fortsatt i hodet mitt. Det var nemlig noe med følelsen av å bli forulempet av en vilt fremmed person som ønsket å få meg i tale, men som i stedet for første gang i mitt liv gjorde meg stum som en østers.

Samtalen jeg nå beskriver var trolig resultat av at man som blogger til tider blir spurt om alt mellom himmel, og jord av ivrige journalister, og andre ut-skremte. Denne dagen var det en skribent i et magasin for menn som ville snakke med meg om mitt valg av bil, og ikke minst om drømmebilen. Det var bare det at jeg personlig ikke har bil lenger, og når sant skal sies så savner jeg det ikke heller.

Livet som «mann uten bil» var som journalisten beskrev det ikke verdig en mann, men nå er det engang slik at jeg bor et par hundre meter fra Oslo Rådhus, og kjelleren på Tjuvholmen har ellers både bil-pool og gode sykler.

Beklager at jeg ikke lever opp til forventningene.

Mitt valg om å selge egne biler ble dermed tatt for år siden, og nå både sover jeg bedre om natten og nyter de kjøreturene jeg tar mye mer.

Journalisten som ringte hadde likevel rett i en ting. Han visste at jeg alltid har vært glad i Porsche, og han visste at jeg tidligere også har uttrykt min beundring for Ferdinand Porsche som både tegnet verdens kuleste sportsbil, og folkevognen som stadig ruller ikonisk rundt med trendy hipstere bak rattet. Denne ble som kjent tegnet på oppdrag for Adolf Hitler.

Men tilbake til mitt bilhold.

"Du er litt mislykka om du som mann i slutten av tredve årene ikke har egen bil"

Selv om jeg allerede var avskiltet og kategorisert som mindre vellykket av skribenten så våknet interessen hos journalisten igjen da jeg fortalte at jeg hadde en bil på nattbordet. Det er selvfølgelig ikke hvilken som helst bil, men en Porsche 356. Du vet den bilen som rebellen James Dean kjørte seg i hjel i, og dermed gjorde både Dean selv og bilen udødelig for alle andre.

Da skribenten hørte dette kremtet han, og fyrte løs et siste skremselsskudd. «Du lever etter reglene til De grønne du Kleiven. Sykkel på parkeringsplassen, og sportsbil  på hylla». Han har kanskje rett i akuratt det, men jeg påtvinger ingen det samme valget!

 

Følg meg også gjerne på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola

www.kjellolakleiven.no

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits