Sannheten om Tor nettverket og det mørke nettet


Det mørke nettet er som et teppemarked for ulovlige varer

Det er på Tor nettverket at kriminelle bestiller drap, leier hackere og kjøper dop. Her er mytene, svakhetene og sannheten om Tor!

Om du er en av de der ute som ønsker å bruke Internett uten å oppgi din egentlige identitet er Tor nettverket muligens en av de verktøyene som du benytter for å holde deg skjult blant nettets skyer, men var du klar over at du selv ved bruk av Tor kan bli oppdaget?

De siste årene har Tor nettverket blitt en favoritt for alle som handler med ulovlige varer, eller ønsker å holde identiteten skjult online, og med Software produktet som ligger gratis tilgjengelig kan du gjøre alt fra å bestille drap, til å handle narkotika, anabole steroider, legge bud på hacking-tjenester, eller kjøpe ekte versjoner av id-dokumenter fra en rekke land inkludert Norge.

For andre er Tor et smart sett å bevege seg på nett med begrenset eller uten innsyn.

Den største misforståelsen er at Tor krypterer all aktivitet

Tor nettverket har blitt populært som følge av at dets brukere kan handle uten å bli sett av overvåkende organer som myndigheter, og lumske tjenester av det kommersielle slaget. Jeg tenker da selvfølgelig på Google, Facebook, ISP'er og andre som følger deg og din aktivitet på internett.

Alt ulovlig som du kan tenke deg selges og kjøpes på Tor

I tillegg har organer som NSA og lokale nasjoners e-tjenester etter hvert blitt så langt fremme på e-overvåkning at selv mannen i gata har begynt å bekymre seg for personvern på nett, og for å sitere en nabo, «Det er en jungel der ute, og da snakker jeg ikke om her i byen men på internett»

Naboen som er stor «Tor» tilhenger fordi han kan føle seg trygg i den mørke delen av nettet har imidlertid ikke forstått et par grunnleggende ting med tjenesten som han er så glad i. Derfor skal jeg nå ødelegge moroa. Tor nettverket er bare en nettleser som gir deg mer personvern/trygghet for å ikke bli spionert på. Tjenesten som gir deg anonymitet ved å rute ditt nettverk gjennom flere ulike releer i Tor nettverket. Identiteten din er beskyttet siden din tilgang til en sluttnode er rutet gjennom et langt nettverk med slike releer.

Tor nettverket har imidlertid også svakheter, og det er et spørsmål før du kjære nabo blir sittende med godteposen i hånd og får invadert privatlivets fred. La meg dele noe kjappe Tor svakheter med dere;

  1. Tor er bare en nettleser som ligger på toppen av operativ systemet på datamaskinen din. Om dette er hacket er Tor nettverket null verdt for deg. Tor nettverket har også «bugs» og sikkerhetshuller, og om du ikke oppdaterer både Tor og operativsystemet på maskinen din regelmessig så kan du utsette deg for risiko.
  2. Det å bruke Tor med Windows er på grunn av alle sikkerhetshullene i Windows en risiko i seg selv. Windoes 10 er no, no med Tor.
  3. Ikke bruk Google som søkemotor. Google samler inn data om deg, så bruker du google er du like langt.
  4. Javascript er poppis blant hackere, og andre som kan spionere på deg og din maskin. Skal du være usynlig så skru av Java.
  5. Ikke bruk Tor til «torrenting» da slike tjenester gjerne utleverer informasjon som IP adresse etc.

Med dette sagt. Selv de mørkeste av de mørkeste hjørnene i Tor nettverket kan bli eksponert om du bruker det feil. Så med det sagt

Stay safe - Og ikke «Hack» deg selv!


Følg meg også gjerne på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits