Da jeg havnet i fengsel

På slutten av en arbeidsuke bruker jeg alltid å sette meg ned og gå gjennom ukens hendelser. Det er liksom noe med å fordøye alle inntrykk og tanker sånn helt på tampen, og ofte er det under en slik seanse at jeg kommer på nye vinklinger, ideer og betraktninger. La meg dele med dere kjære lesere.

Denne uken var utvilsomt en av de morsomste hendelsene å få lov til å være med på Røverradioen. En radiostasjon for innsatte og utsatte som blant annet sender fra Oslo Kretsfengsel. Deltakelse på fengselsradioprogrammet forutsetter sikkerhetsklarering, så det tok noen uker fra invitasjonen dumpet ned i mailboksen til jeg fysisk sto foran fengselsporten, men følelsen av spenning var der likevel.

Kunne jeg ha ertet på meg noen bak murene?

Bli med meg på en fengslende opplevelse bak murene

Jeg var uansett klar for å stille opp for «Egon Olsens» likesinnede og en kriminelt bra radio.

Uken før denne skrev jeg en blogg der jeg sammenlignet eldreomsorgen med kriminalomsorgen i Norge, og jeg skrev i bloggen at norske pensjonister burde søke mot fengsel om de ville ha enerom. Politikerne har nemlig ikke lagt nok ressurser hos de eldre her til lands og resultatet er nedslående (kan det bli mer galt?). Jeg skrev også at innsatte får lønn mens pensjonistene blir fratatt pensjon ved oppmøte på pleiehjem. Flere der ute mente at jeg ikke kunne nok om fengsler med en slik påstand, men nå sto jeg altså ved porten til et av de viktigste fengslene her til lands, og ja jeg innrømmer det gjerne. Det kriblet litt ekstra i magen.

Hadde de lest bloggen om innsatte og pleietrengende pensjonister?

Når jeg nå i ettertid tenker tilbake på mine timer i fengsel så kan jeg med hånden på hjertet si at deltakelse på fengselsradioen var noe av det mest positive som jeg kan huske å ha fått servert på en ukedag. Ikke bare var Mina, Martine og de innsatte røverne utrolig hyggelige! Det var også super fascinerende å få snakke sikkerhet, svindel og kriminalitet med «eksperter» på området i det som for de fleste av oss er uvanlige omgivelser.

Når det kommer il stykket var likevel det som imponerte mest den energien, innsatsen og gløden som de ansatte hadde da de skulle intervjue meg og jeg kan si uten noen som helst tvil at spørsmålene deres ikke sto tilbake fra spørsmål som stilles fra langt større mediehus enn Røverhuset. Det var bare litt mer fargerikt, og upolert, men på et godt sett.

Det er noe spesielt med å bli intervjuet om svindel og kriminalitet på et radioprogram som finner sted bak murene og gjøres av innsatte i et fengsel. LIke fullt er konseptet rimelig genialt.

Mottakelsen som de innsatte, ansatte og utsatte gav, samt måten de delte opplevelser og erfaringer fra egne liv på var som en bølge av realisme i en eller så innpakket og skjermet hverdag. Det skal i sammenhengen også sies at røver-interessen for radio virket både oppriktig og ekte og genuin. Godt levert karer!

Med det sagt;

Mina Hadijan og røverne hennes er et fantastisk tilskudd til radio-Norge.

Kanskje vi kan få henne til å lage radio med beboerne på pleiehjem også? De ville helt sikkert sette pris på tiltaket og jeg stiller gjerne som gjest om dere sliter med å få noen til å stille.

Alt godt fra meg og god helg!

Takk for at dere lot meg gjeste en kriminelt bra radio!

 

Innslaget fra min dag i fengsel kan dere høre på www.røverhuset.no fra neste fredag.

 

Følg meg også gjerne på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits