Et klapp på skulderen til en gammel kjenning!

Jeg har lyst til å dele noe litt personlig med dere, og selv om bloggen i det store og det hele stort sett tar for seg trøbbel av ulike typer så har jeg nå lyst til å dele ut litt heder og ære, eller det vi på godt norsk kaller skryt.

La meg starte med noen enkle nøkkelord;

Tilbud til ungdom, samlingssted for barn i alle aldre, og et naturlig møtested for oss voksne. I julen ble min beundring for Sjømannskirken etablert, og i ettertid så ser jeg at tilbudet kanskje er aller viktigst for de som faller utenfor.

Sjømannskirken har på et beundringsverdig sett klart å holde på sin aktualitet i en tid der kirken ellers sliter med besøk og oppslutning blant folk flest, og etter julehøytiden forstår jeg hvorfor.

Årets julefeiring fant for min familie i år sted under Kanarihimmelen og i møte med en kombinasjon av spanske tradisjoner, og badesesong ispedd iherdige forsøk fra kjæresten og barna på å finne julestemningen, så ble den norske Sjømannskirken et naturlig midtpunkt i vår julefeiring.

Som samlingssted for nordmenn i det store utland er Sjømannskirken uten sidestykke, og i en stadig mer internasjonal verden er den gamle institusjonen mer aktuell enn noen gang tidligere. Kanskje er det nettopp derfor den katolske kirken i Arguineguin er fylt til randen av besøkende under den norske gudstjenesten i vintermånedene? Vi nordboere trekker mot det kjente i møte med det ukjente, og dermed blir Sjømannskirken en naturlig del av hverdagen for de som bor, eller ferierer utenlands.

Tidligere tider sørget Sjømannskirken for at sjømenn holdt seg unna fyll , og horeri. I dag er den et samlingssted for oss alle.

For lille familie som for tiden oppholder seg under solen mens jeg legger inn lange dager på kontoret i Oslo har den norske kirken i Arguineguin virkelig vært en øyeåpner, og spesielt for barna som snakker om konseptet «Liv og røre» til alle døgnets tider.

For kjæresten som har tatt seg av vårt spanske hus og hjem har møtet med kirken også vært en spesielt hyggelig motivasjon i hverdagen, og fellesskapet derfra har også medført både felles IKEA turer med prestefrua, og gledelige besøk fra Sjømannskirkens magasin i Casa Kleiven.

Når jeg noen bruker litt tid på å skrive om min positive opplevelse med Sjømannskirken så har det to grunner. Først av alt så er jeg opptatt av å fortelle om min opplevelse fordi det er på sin plass med en klapp på skulderen til de svært engasjerte menneskene som jobber for kirken.

Deretter ser jeg viktigheten av å delen min entusiasme og glede over denne fantastiske institusjonen fordi politikere og andre med midler har det med å glemme hvor viktig slike velfungerende organer er for oss som nordmenn. Vi er ikke bortskjemt med tiltak som deler varme og omsorg uten byråkrati og baktanke.

<3 Sjømannskirken!

 

Her kan du lese litt mer om Sjømannskirken på Gran Canaria? Da vil jeg anbefale  kjæresten og Sydenbarnas blogg.

http://sydenbarna.blogg.no/1448763494_sydenmamma_p_juleshop.html

 

Følg meg også gjerne på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits