Enerom skrek kvinnen, og da burde hun ha forstått at hun var på feil sted!


Junior og jeg er enig om at mye er urettferdig i nasjonen Norge.

«Jeg vil ha enerom» skrek dama, og det var omtrent her jeg lurte på om jeg skulle fortelle henne at hun var på feil sted. Norske syke/pleiehjem er ikke stedet å søke innkvartering om du søker privatliv eller enerom. Ikke er det stedet for god pleie av egen lommebok heller, og grunnen er ganske enkelt at kostnaden for å være der dekkes av noe så enkelt som dine egne penger. Pensjon på konto blir ganske raskt til statens penger når du syk, gammel eller ustø til beins søker ly blant likesinnede på det som for de fleste blir siste holdeplass.

Hvorfor tar vi ikke bedre vare på de eldre?

Til sammenlikning får du ved opphold på asylmotak eller i fengsel penger for å være der, og når vi først snakker om livet bak gitter i fengsel. I fengsel er sannsynligheten størst for å få enerom om vi tar for oss det offentlige Norge.

Damen som skrek om enerom burde derfor gjort alt så meget annerledes. Hun burde i stedet for å skrike om enerom ha slått seg fullstendig vrang. På veien burde hun ha kreert så mye turbulens at lovens lang arm ikke så annen utvei enn å gjøre som i Monopol. Sende henne rett i fengsel.

Ikke bare ville kvinnen da fått ønsket om enerom oppfylt, men hun ville også fått lønn i form av dagpenger, og mest sannsynlig ville hun også slippe å gi fra seg pensjonen sin for å betale for gildet. I fengsel ville hun fått arbeid i form av aktiviteter som styrker helsa. Hun ville kanskje tatt noen kurs eller styrket allmenn kompetansen ved å spe på med noen vekttall i rolige omgivelser på egen celle.

Om kvinnen mot formodning ikke skulle ønske å tilbringe tiden bak lås og slå er også norske asyl mottak på mange sett bedre egnet til å ta vare egen privat økonomi enn pleiehjemmet. Om asylmotaket ikke gir enerom. Selv om enkelte her til lands har skreket om at det burde vært innført (gud forby). Så gir asylmotaket som fengselet litt dagpenger, og også her slipper du at staten tar pensjonen din som betaling for gildet.

Nei, en ting er i alle fall sikkert. Jeg skal aldri bli gammel i Norge. Til det er prioriteringen av ressurser så altfor gal, og mens grupper som skriker av full hals om urett og mer goder får i pose og sekk så lar vi våre eldre landsmenn råtne på instutisjoner som er så under-budsjettert at det er en skam.

Hvem skulle trodd noe slikt om verdens rikeste land?

 

Følg meg også gjerne på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits