La meg fortelle deg om svindelformen som tar av nå


Sleip søppelmafia raider nå ditt nabolag

La meg ta med dere inn i en moderne søppelgangsters verden kjære lesere.

Søppelmafia høres ut som en passe god betegnelse på fenomenet som jeg skal beskrive, og da snakker jeg ikke om Napoli tendenser. I den sør Italienske byen er lokal mafia kjent for å stoppe innsamling av søppel som pressmiddel på lokale nabolag og myndigheter. De søppeltendensene jeg vil diskutere med dere handler om en annen type mafia, og den tjener gode penger på din og min søppel.

Den siste tiden har bander kunnet gjøre god butikk på å sømfare nordmenns søppelbøtter, og da snakker jeg ikke om jakt på matrester eller andre former for gjenvinning av dine rester av forbruksvarer. Søppelbandene jakter nemlig på noe helt annet, og der de færreste av oss tar seg bryet med å makulere kontoutskrifter, boardingkort fra den siste flyturen, kvitteringer fra varekjøp, gamle likningspapirer, brev og annet ræl som vi oppfatter som mer eller mindre ufarlig.

Makulerer du søppel som inneholder sensitiv informasjon?

Sannheten er at man med moderne virkemidler kan forvandle slike dokumenter til de reneste svindelfeller, og summene som bandittene kommer unna med er som regel av det større slaget da informasjonen fra din grisete søppelbøtte er mer enn nok til å stjele din identitet, omadressere posten din før de tapper kortene dine, få tilgang på kredittkort informasjonen din, eller skape en identitet som tar i bruk dine betalingsmidler.

Når gangstere nå tar i bruk informasjon fra den fysiske søppelbøtten utenfor huset ditt så gjøres dette fordi den samme informasjonen med enkle grep kan misbrukes på nett.

«Skurken brukte boardingkortet fra den siste flyturen min, en kvittering fra et varekjøp og en kontoutskrift til å rundstjele meg!»

Trenden er nemlig at tradisjonell nett-kriminalitet nå kombineres med gode gamle røvertriks, og mot søppelnaskeri som skjer mellom gamle epler, og annen avfallsfrukt så hjelper ikke det gode gamle 2015 rådet om å passe seg for «Phishingangrep» på mail.

Søppeltyvene er godt organisert og skal ifølge tips fra blogglesere være av øst-europeisk opprinnelse

Skurkene som tar seg bryet med å bade blant gamle matrester, i andre folks «søppel» er nemlig nærmest sikret å slippe unna med den kriminelle aktiviteten. De slipper å deale med digitale skurkefangere ved informasjonsinnhentingen, og unngår også låsen på postkassen din andre sikkerhetsmekanismer som er ment å skulle beskytte dine eiendeler.

Nordmenn flest har ikke engang lås på postkassen. Da er det lite vits å spørre hvordan vi beskytter søppelkassen vår.

De færreste av oss ser vitsen med å beskytte søppelkassa. Akkurat det er vår akilleshæl og kanskje er det vår nonchalante holdning til hva vi legger i søpla som bidrar til at vi blir svindlet neste gang.

 

Topp 5 ting søppelmafia leter etter.

1. Kontoutskrifter

2.Boardingkort

3.Brev fra det offentlige

4.Bankpapirer

5.Lønnslipper

 

 Er du en av de som har blitt utsatt for søppelmafia? Send meg gjerne en mail, eller del din opplevelse med bloggens lesere

Har du tips til bloggen? Send en e-mail til kjell-ola.kleiven@rignorge.no

Følg meg også gjerne på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits