Norgesreklamen som slo feil


Det hele var selvfølgelig utilsiktet men nå slår det oss likevel av hesten som en boomerang.

Myten om verdens rikeste land i nord har nådd langt. Så langt har myten om landet der gatene er gullbelagt, og penger regner fra himmelen nådd at folk valfarter nordover fra alle verdenshjørner.

Hvem skulle trodd at det politiker, og medieskapte uttrykket «Norge verdens rikeste» skulle nå helt til den andre siden av jordkloden?

Helt siden Colombus satte kurs vestover for å finne gull-landet India har mennesket jaktet på landet der  rikdom fosser i gatene. Slik Colombus fant Amerika finner nå enkelte Norge, og forventningene er høye. Reklameplakaten sa jo rikest i verden.

Er det rart at forvirringen blir total?

Neppe!

Reklameplakaten sa nemlig at vi er rikest i verden. Et land der fattigdom var avskaffet, og alle mann alle var «rike». Et land der alle er trygge, og pengene regner over befolkningen fra verdens største pensjonsfond.

I stedet møtes de av et land som ikke har nok asylmottak, et land uten eget forsvar, et land uten skoler i verdenstoppen, et land der Politiet har begrenset med ressurser, og helsevesenet skranter fordi midlene ikke strekker til.

Vårt eget forsvar sier til og med at de ikke kunne holdt stand i 24 timer ved et angrep utenfra. Det er forsvaret sitt det tenker jeg! Bygget på velstand, og oljepenger!!!

På toppen av det hele kommer fremtidige pensjonsforpliktelser på milliarder, og en stupende oljekurs.

- Vi har det godt i Norge, men rikest i verden? Likest kunne vi kanskje sagt. Det er likheten her til lands som er slående.

Når folk som har reist langt med drømmen om de gullbelagte gatene som mål kommer hit så må de bli skuffet, og da snakker jeg ikke om de som reiste kun for trygghet men de som reiste for gullet, og da mener jeg enten gullet var svart eller gult.

For oss som har vokst opp med myten om verdens rikeste land er det lenge siden vi forsto at historien egentlig hadde mye felles med et annet eventyr. Keiserens nye klær! Vi er ikke rikest i verden, men vi har hatt god råd.

Er dere med meg?

Prøv og fortelle alle I sykehus kø, eller alle på tremannsrom at de er pasienter I verdens rikeste land

Utrykket rikest i verden er trolig skapt av en PR rådgiver som hadde fått i oppdrag å sikre at en eller annen politiker skulle forbli statsminister, og da kan man ikke "spenne bein på"  rikest i valgkamp.

Det er natutrlig å søke ett bedre liv, men er svaret på gulldrømmen Norge?

For noen århundrer siden valfartet vi fra fattige Norge til rike USA. Drømmen var også da et bedre liv!

Sett i et slikt lys blir «påstanden om rikest» litt som da gutta kranglet i skolegården, og den ene trakk fram at han hadde «Verdens sterkeste pappa». Han var konge på haugen helt til faren møtte opp og viste seg å være en helt vanlig Per Pusling.

Spør du en av de kreftsyke som ikke får spesialmedisiner fordi vi ikke har råd vil de nok neppe kjenne seg igjen i sagnet om verdens rikeste land

Nei, kjære venner! Det er på tide å drepe uttrykket rikest i verden. Rike folk går nemlig sjelden rundt og skryter av rikdommen sin. Det er de som ikke har nåla i veggen som skryter, og da stemmer beskrivelsen sjelden med kartet.

La oss drepe myten om at vi er så forbanna rike og erstatte den med myten om at vi er landet der alle jobber hardere enn noe annet sted.

Først da får vi se hvem som er villig til å brette opp ermene for nasjonen Norge.

 

Alt godt herfra!

 

Lurer du på hvor ille ståa egentlig er? Da kan jeg anbefale denne saken fra NRK.

Hærsjef om kuttforslag: -Da har vi ikke noen hær

 http://www.nrk.no/dokumentar/haersjef-advarer_-da-har-vi-ikke-noen-haer-1.12577121

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits