Snart har UDI gjort det politisk ukorrekt å være kristen i Norge


-  Snart har UDI og politikerne våre gjort det politisk ukorrekt å være kristen i Norge. Hvordan skjedde det egentlig?

Når UDI vil fjerne kristne kors og symboler fra religiøse hus som brukes til å huse asylsøkere, så vil de fjerne symboler som sier noe om i hvilket type land man befinner seg i. Fjerning blir dermed som den velkjente kampen mot vindmøller.

Ja, vi er et kristent land og selv flagget vårt bærer korset som vitner om hvilken tro det norske samfunnet er formet etter. Når asylsøkere og andre som finner det naturlig å bosette seg i nasjonen Norge velger akkurat vårt land, så velger de et kristent land. Det vet de også før de kommer. De velger en nasjon som inntil nylig hadde en sterk statskirke. I tillegg velger de et land som har lokale normer, samt lover og regler som er slik som de er fordi vi som landets befolkning har valgt å utforme dem på dette settet.

Med det sagt; I Norge er det rom for alle enten du velger å tro på Kristendommen, Jødedommen, Allah eller Odin og Tor.

Fjerne symboler som er en del av vår kultur? Meningsløst!

For mange vil nok det å se religiøse symboler der de bor ha en beroligende effekt. Det minner dem nemlig om at de er ved et åndelig sted, og ikke på en camping plass, eller i en avsidesliggende kampsone. Flere asylmottak kan nemlig oppleve litt turbulens blant beboere fordi bakgrunn, og historie gjerne har elementer av det traumatiske slaget.

Åndelig ro er bra for sjelen, og den kan man få på et åndelig sted uansett om det er egen religion eller ikke. Selv har jeg oppholdt meg i både katolske og buddhistiske innkvarterings-rom ved reiser, og det helt uten å ta skade av det.

Hva med jula? Skal vi pakke bort den også?

Å fjerne kors og kristne symboler fra midlertidige asylmottak er et unødvendig svar på et krav ingen har fremmet, mener KrFs Hans Olav Syversen.

Han har nok rett, og en eventuell fjerning vil lage et spetakkel uten sidestykke. Grunnen er ganske enkelt at måten vi agerer i forbindelse med denne fjerningen vil danne en presedens for at andre senere skal ha andre rariteter fjernet, og da er hele bøtte-balletten i gang.

Det kan ikke være slik at vi i Norge skal ta så mye hensyn, og være så omtenksomme at vi syr puter under armene på besøkere, eller nye landsmenn som ikke har bedt om puter. Med et puteløst samfunn vil integrering, eller returnering bli langt enklere fordi individet som er ny i klassen forstår at det er de som må tilpasse seg og ikke forvente det motsatte.

Om vi skal snu hele Norges historie på hodet for hver gang vi får impulser utenfra vil vi ende opp rimelig Schizofrene alle sammen. Schizofrene og blakke! Det er nemlig lite som gir grobunn for mer latskap, og primadonna nykker enn mennesker som syr puter under andres armer og senere lurer på hvorfor de som får putene ender opp late, dovne og bortskjemte.

Om vi hadde lest om dette forslaget i et annet land ville vi sett det som humor. Nå er vi redd for å si noe fordi vi kan bli oppfattet som fremmedfiendtlige eller som rasister. Hvor galt kan dette bli egentlig?

Gode eksempler finner du både i den norske statsforvaltningen. Eksempelvis ved NAV, men også på lekeplasser, og blant enkelte foreldre som har blandet begrepene omsorg og kjøpe-syke.

Ved asyl-avslag ender også flere opp i kirke-asyl, og hva da?

Nei, la oss droppe sying av puter dere.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits