48 timersdagen og tidstyvene som slapp unna"Hverdagen min er planlagt ned til minuttet, så blir avvik til som følge av hendelser utenfor plan".

I en tid der vi mennesker strekker tiden tidsmessig i alle retninger er tidstyven vår tids erkefiende, og nettopp derfor lar jeg aldri tidstyver som alkohol, kø, eller andre tids-kameleoner i ulike former og farger slippe for enkelt inn i livet mitt.

Har du døren åpen for tidstyver?

Mye av nøkkelen til at jeg får mye ut av døgnet er at jeg er bevisst alt jeg bruker tid på. Målet i hverdagen er å være så effektiv med tiden min at jeg kan spare opp tid til familien. Det er nemlig familietid som er stemplet kvalitetstid i mitt univers. Tid med familien er for meg tid til å være aktiv og da snakker vi gjerne om fritidsaktiviteter som innebærer fysisk aktivitet.

Tiden du har brukt kan du aldri få tilbake.

En god dag med fotball, tennis, dykking, snorkling, fjellturer eller surfing er mer verdt enn noe annet. Jeg sparer opp tid i hverdagen så jeg kan dedikere hele dager til familien min - da vi bor i ulike land blir det best sånn.

I arbeidshverdagen har jeg delt inn dagen i flere ulike bolker.

Fra jeg står opp rundt syv til rundt klokken seks på kvelden er dagen farget i svart og hvit, og da er temaet risiko. Fra klokken seks til åtte bruker jeg tid på diverse freelance oppdrag før jeg i åtte tiden spiser middag, og forbedrer den påfølgende dagens aktiviteter. Deretter bruker jeg litt tid på blogg, og mediehenvendelser fra åtte til ni før jeg går og trener klokken ti. Treningen er som regel ferdig rundt tolv, og den har sin restituerende effekt ved at den gjør at jeg får sove.

Denne struktureringen er nok i overkant systematisert for de fleste, men den gir meg mulighet til å rekke mer på et døgn enn om jeg ikke hadde lagt dagen i bolker. Samtidig er jeg opptatt av kosthold og tilrettelegging av daglig trening. Uten trening og et godt kosthold er jeg ikke nærheten av å klare de leveransene som en kaotisk hverdag krever.

Økologisk mat gir ren energi og giftfri velvære

Kosthold for meg handler om å spise rent, og i det legger jeg gode råvarer og proteinrik mat. Helst økologisk.

Under ventetid på flyplasser og andre mellomstasjoner har jeg alltid med meg en følgesvenn som gir meg mulighet til å fokusere. Følgesvennen er høretelefonene som gir meg mulighet til å strukturere tankene og rette blikket selv om det er mye støy rundt meg. Med disse lett tilgjengelig har flere hundre blogginnlegg og kronikker blitt til, og da blir ikke ventingen meningsløs.

I hverdagen kjører jeg mest kollektivt om jeg ikke går. Det er nemlig en av fordelene ved å bo sentralt, og dermed slipper jeg å bruke unødvendig tid på tidssløsing i kø. Denne sløsingen er ekstremt kostbar da den gjerne skjer på en tid av døgnet da hjernen er på høygir og Norge fortsatt er i gang. Tiden er også innenfor effektiv kontakttid og da kan man fortsatt ringe folk uten at det oppfattes som galt.

Sløsing med tid er ekstremt kostbart.

Råkjøret i hverdagen belønnes med tid med de som betyr mest, og da er rotte-racet over for en liten stund.

Jeg kaller denne tiden for premietid.

 Følg meg gjerne på min offentlige profil på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola 

www.kjellolakleiven.no

 

 www.kjellolakleiven.no

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits