Asylsøkere tjuvlåner bredbånd i eplehager- Før var det epler vi klatret over gjerdet for!

I løpet av en uke er det mye som dukker opp i mailboksen min, og dermed blir helgen gjerne tiden for å sortere alle de ulike henvendelsene. Denne uken var den enkelte mailer som skilte seg ut og denne gang dreide disse seg stort sett om frustrerte eiere av boliger rundt ulike asylmottak.

Disse boligeierne har mye ulikt på hjertet i mailene men en gjenganger kan synes å være at de opplever at mottakenes beboere frekventerer hagene deres på jakt etter trådløst bredbånd. Ja, jeg sa trådløst bredbånd og der mine kamerater og jeg klatret over gjerder og porter i barndommen for å rappe med oss et eple eller tre så er det nå «bredbånd» som gjerdeklatrerne er ute for å stjele.

Problemet som burde være enkelt å demme opp for ved å passord beskytte bredbåndet har skapt såpass stor «storm i vannglasset» at hele ti tipser mailer har falt ned i min overfylte mail-boks og da kan man ikke annet enn å konkludere med at «bredbånd» rapping er asylkrisens epleslang.

Tjuvlåning av bredbånd kan i ytterste konsekvens innebære at eieren av nettet blir bekyldt for å besøke IS, eller terror vennlige nettsider. Om en hagebesøker skulle finne på å besøke en slik side da.

Det er enda godt det ikke er epler eller pærer de er ute etter å nappe på denne tiden av året.

Fordelen med denne type slang er imidlertid at du i motsetning til ved epleslang kan, og bør passord beskytte bredbånd tilgangen din. I tillegg kan du langt på vei sikre deg ved å gjøre som en av naboene til «Smart Club» mottaket ved Råde har gjort. Hun så seg lei på «campingen» i hagen sin og hang opp et pass deg for hunden skilt. Når det ikke gav ønsket effekt så fikk hun naboens hund til å rydde hagen.

Fra et sikkerhetsperspektiv er jeg ikke så bekymret for «bredbånd» stjelingen så lenge du er passorssikret som enkelte av mail-senderne tyder på å være. Jeg er mer opptatt av at det synes greit å ta seg inn på andre menneskers eiendom for å låne Internett. Begrunnelsen i seg selv er ikke «ok», og det er heller ingen menneskerett å være på Internett.

Beveger du deg som voksen inn på andre menneskers eiendom bør du være klar over at du ikke har noe der å gjøre. Du bør også være klar over at adferden kan virke skremmende på beboere som ser fremmende luske i buskene, utenfor kjøkkenvinduet eller rundt huset. Høst mørket i Norge gjør heller ikke saken bedre, og på toppen av alt kan inntrengeren bli beskylt for andre forhold. Jeg nevner innbrudd, trusler etc og antar at dere da som meg ser at lusking i busker ikke virker som en legitim grunn for folk flest til å slå seg ned i noens hage på mørke høstkvelder.

Om du ikke har lest om asyls søkernes bredbånd klager på norske mottak vil hage klatringen virke irrasjonell.

Nei, det får holde med barnas epleslang på lyse høst-kvelder.

 

Følg meg gjerne på min offentlige profil på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola 

www.kjellolakleiven.no

 

 www.kjellolakleiven.no

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits