Kriminelt bra!


- Det er mye god kunnskap og glede å hente i en god bok.

Avkobling er for meg rolige dager med en god spenningsbok.

Da jeg for noen år tilbake ble oppringt av Dagens Næringsliv og deres spalte På Nattbordet ble jeg tatt fullstendig på sengen. Oppramsingen av bøker som sjelden eller aldri har blitt nevnt i spalten tidligere gjorde sitt til at jeg i flere år fikk passet påskrevet både hjemme og på jobb, men livet gir alltid nye muligheter.

Flere lesere av bloggen har spurt meg om jeg har noen gode krimbøker å anbefale og selv om anbefaling av bøker ikke er mitt daglige virke så skal dere få et par gode tips. Det vil si om du som meg liker fart og spenning fra virkeligheten.

To av mine favoritter de siste årene er beskrivelser av miljøer og hendelser fra virkeligheten, og der fantasien har sine begrensinger i forfatternes hode så har bøkene jeg vil anbefale at du plukker opp det felles at de er bygget opp rundt faktiske hendelser i multi-kriminelle miljøer av det ekstremt kreative slaget.

Kuppet (Hans Petter Aass og Rolf J. Widerøe)

Boken beskriver Nordea kuppet der hele seksti millioner kroner ble stjålet ved bruk av kombinerte virkemidler. Falske identiteter, og kriminelle insidere ble brukt på et utspekulert sett, og følgene var at pengene forsvant sporløst.

I 2010 troppet en 49 år gammel hjelpepleier opp i Nordeas filialer på Tveita i Oslo. Utkledd som millionærarving og med falskt bankkort ber hun en velvillig saksbehandler om å registrere en fullmakt på en ung mann i hennes følge. I løpet av sekunder er 62 millioner kroner overført til flere ulike konti i Dubai. Pengene er aldri kommet til rette. Hovedmannen går fortsatt fri. Forfatterne går tett på den norsk-pakistanske familien bak bedrageriet, av politiet utpekt som den mektigste mafiafamilien i Norge.

Boken fanger opp essensen i norsk kriminalitet av det sofistikerte slaget, og den illustrerer på et fiffig sett hvor enkelt vi lar oss lure i det norske tillitssamfunnet.

 Norsk Mafia (Ole Martin Kristiansen)

I hvilken grad finnes det organisert kriminalitet, og finnes det egentlig norsk mafia? Boken Norsk mafia gir et godt innblikk i en verden der organiserte kriminelle nettverk setter et stadig større preg på samfunnet, og det både i Norge og internasjonalt. Med bokens gjennomarbeide og troverdige beskrivelse av en verden der de mørke kreftene styrer store deler av norsk økonomi er det vanskelig å overse det faktum at vi også her i nord er en del av det globale miljøet for organisert kriminalitet.

Det finnes jo fortsatt de som tror at vi her i nord er skånet fra sånt.

 

For ordens skyld kan det være verdt å nevne at bøkene er nevnt fordi jeg liker dem, og  jeg er verken betalt av forlag eller andre for å nevne de to. I disse kjøpt og betalt tider så er jo faktisk det et poeng.

God lesning!

 

Følg meg gjerne på min offentlige profil på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola 

www.kjellolakleiven.no

 

 www.kjellolakleiven.no

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits