Innvandrings-fiendtlig å stille spørsmål ved den praktiske gjennomføringen og håndteringen av asyl-krisen?

Er det innvandrings-fiendtlig å stille spørsmål ved den praktiske gjennomføringen og håndteringen av asyl-krisen? På enkelte meningsytrere kan det virke som det å stille spørsmål ved måten hele krisen blir løst på av det offentlige Norge er det samme som å være imot innvandring, eller imot det å hjelpe mennesker i nød.

Dette er selvfølgelig ikke tilfelle.

Det å stille spørsmål eller komme med forslag til bedre løsninger på problemer og utfordringer er ikke rasistisk motivert det er løsningsorientert, og der meningsmotstandere ser en politisk motivasjon så ser jeg en smartere, og mer kostands-effektiv bruk av ressursene som kreves for å løfte hele håndteringen.

Det samme gjelder spørsmål stilt i forbindelse med både innkvartering til charter-priser, transport av asyl-søkere med Taxi til mottak, innføring av bedre rutiner for utbetaling av dag-penger til asylsøkere og retur av de som er i kategori lykkejegere.

Er det ikke bedre å stille spørsmål ved pengebruken i forkant enn å i etterkant bli fortalt at vi er tom for penger fordi noen handlet i affekt, og ikke forsto del reelle kostnaden ved hele asyl-krisen?

Det er nemlig helt sikkert at det vi ser nå er bare en første bølge, og om du som meg er glad i bølger så vet du følgende; Det kommer alltid en ny bølge.

Det behøver du ikke ha svart belte i surfing for å se

Asyl-bølgen er i ferd med å eskalere, og selv om den tradisjonelt sett er roligere i vintermånedene så skal vi ikke glemme at mange sitter på vent.

Nå sitter nemlig store deler av den tredje verden og tror at døren til Europa og våre velferdsgoder står på vidt gap. De har hørt fra venner og kjente at Norge og våre naboland står med åpne armer, og da blir «symboleffekten» helt gal om innkvarteringen her til lands er for god.

Innkvarteringen skal være helsemessig forsvarlig, og trygg men den skal ikke bære preg av luksus eller hotell. Innkvarteringen skal gi asyl-søkere en trygg havn i en vanskelig situasjon, men den skal ikke gi asylsøkeren bedre goder enn dårlige stilte, eller ressurssvake nordmenn ellers får.

Når diskusjon om Internett og lang vei til byen blir satt på agendaen av asylsøkere som viser misnøye så er dette det dummeste asylsøkerne kunne gjort. Ved slike utsagn vil de ikke bare få opinionen i det norske folket mot seg. De vil også vise at de har urealistiske forventninger til livet i Norge.

Ikke engang på alle femstjerners hotell er Internett gratis.

Når As Norge står overfor en krise som koster oss alle både blod, svette og tårer i en tid der vi alle er under press så er det greit å huske at den nøkternheten som Norge var kjent for før oljen er det som vil få oss gjennom krisen på et trygt og godt sett.

Den nøkternheten vil også vise asylsøkere at Norge ikke er landet der befolkningen danser i gullbelagte gater til lyden av pengeregn.

 

Noen asyl-spørsmål som kommer til å måtte bli besvart i tiden fremover;

 

1. Hvordan skal asyl-søkere få utbetalt dagpenger fra staten? Rutinene vi har i dag takler ikke dagens volum og press. Om dette ikke bedres opparbeider asylsøkeren seg tilgodehavende hos staten Norge

2. Hvordan skal asylsøkere ved dagens volum av ankomster få opprettet bank-konto? Dagens "kjenn din kundeprinsipper" og hvitvaskingsloven gjør dette nærmest umulig. På den annen side er det ingen menneskerett å være bankkunde.

3.Hvordan skal vi kommunisere til resten av verden at Norge, ikke er en åpen havn for alle som ønsker et nytt, og rikere liv? I dag ser det nemlig ut som om store deler av verden bruker Syria krisen til sin fordel.

4. Hvordan skal vi effektivisere behandling og retur for alle som ikke er her på riktige prinsipper?

5. Hvordan skal vi sikkerstille sikkerheten i nasjonen Norge når vi ikke vet hvem som strømmer inn over våre grenser, eller hvilke traumer de har vært utsatt for? Det er utrolig naivt å ta mennesker som kan ha vært utsatt for krigens påkjenninger inn i eget hjem slik enkelte nå gjør. Tviler du på hva jeg sier? Ta en titt på psyken til krigsveteraner som kommer fra de samme områdene.

 

Følg meg gjerne på min offentlige profil på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola 

www.kjellolakleiven.no

 

 www.kjellolakleiven.no

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits