Vi deler ut milliarder til folk vi ikke vet hvem er- Det norske folkets penger flyter fritt og vi vet ikke hvem som mottar støtte!
 
De siste dagers avsløringer der hele 18 personer er pågrepet av Politiet i en storaksjon mot transport og renholds-bransjen viser mye av det samme som vi så under Lime saken, og også her er begrepene «menneskehandel», økonomisk utroskap, og organisert kriminalitet satt sammen i en salig blanding av suspekte forhold.
 
Var det noen som sa Ferrari? Ja, klart gutta kjørte standsmessig!
 
La meg følge opp med en tanke-prosjektil som får deg til å våkne! All sofistikert kriminalitet i 2015 inneholder misbruk av falsk ID, eller annen persons ID dokumenter, og da kan man spørre seg hvorfor deler av det offentlige Norge ikke har mer fokus på avsløring av falsk ID?
 
I 2015 er det ingen grunn til å la være å sjekke om et ID dokument er manipulert, stjålet eller på avveie. Det er ingen grunn til å ta lett på en ID-kontroll selv om personen som står fremfor en virker troverdig, og med det sagt;
 
Hvorfor er ikke NAV og UDI systemet best i klassen på avsløring av falske identiteter? Hvorfor er ikke det å vite hvem som mottar penger fra det offentlige et større satsningsområde?

Det skal ikke være mulig å ha et så nonchalant forhold til bruk av offentlige midler uten nevneverdig kontroll av hvem som får pengene.

Med dette i bakhodet og kostnaden ved misbruk av falske identiteter, som fanebærer så vil jeg dele følgende estimat med dere. Beregninger som vi har gjort på min arbeidsplass viser at falske ID dokumenter som misbrukes mot det offentlige Norge koster staten en håndfull milliarder i året. Selv i oljelandet Norge er fem milliarder mye penger.
 
De samme milliardene kunne vært spart og ivaretatt til det beste for folket med noen enkle grep.

Det er ikke god kontroll på hvem som mottar støtte som fanger kriminelle som misbruker velferdsordninger. De felles av noe helt annet, og du kan sikkert tenke deg hva det er?

Tidligere denne uken kunne Nasjonalt ID-Senter også fortelle at de har mer enn to falsk ID saker hver eneste dag. Tallet har aldri vært høyere!

Svaret er forbruk av luksusvarer, og når Ferrarien står i garasjen, og forbruket står til karakter seks i sosiale medier da er det like før det smeller, men like fullt holder de fleste bandittnettverkene spillet gående skremmende lenge før det bikker over. Hemmeligheten deres er aktiv bruk av falske, eller stjålne identiteter i kombinasjon med det jeg kaller «grå» økonomi. En blanding av hvit og svart, og da gjerne i fritt flytende kontant intensive bransjer som dagligvare, vask & renhold, bygg & anlegg, eller transport.

I tillegg misbruker de samme nettverkene alt som finnes av offentlige goder, og de gjør det på vår alles regning.

Når vi nå står med begge beina i tidenes asyl-krise så skulle man kanskje tro at det offentlige rustet opp på ID-området men skremmende mange står fortsatt med hodet i sanden og stumpen i været. Er det slik vi vil ha det? Er det greit at vi deler ut midler til ansiktsløse på feil premisser?

De siste årene har falske greske, italienske og belgiske pass vært et stort problem i Norge, men nå er også antall falske Syriske pass på vei opp. Over 60% av de falske passene som blir avslørt er Europeiske.

Burde vi ikke kunne forvente at NAV og UDI med sine flere tusen ansatte sikret at falske identiteter ikke utgjorde en risiko når statlige midler skal deles ut?

Det finnes verktøy for å løse problemet, se bare til næringslivet og spesielt banknæringen
 
I 2015 kalles dette grepet for «Kjenn din kunde», og begrepet gjelder like mye for det offentlige som for banken på hjørnet.

La oss være sikre på hvem som står med kølappen i hånda før vi deler ut tusenlapper til ukjente med falske papirer.

Veien fra rik til fattig er alltid kortest for den som ikke tar vare på midlene den har.

Det er på tide å våkne opp Norge.

 

Følg meg gjerne på min offentlige profil på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola 

www.kjellolakleiven.no

 

 www.kjellolakleiven.no

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits