Yrkene som er drepen for omdømmet

 

- Hvorfor må vi unnskylde oss for økonomisk suksess i Norge?

En tordentale kommer sjelden alene sa «Per», og slo neven i kjøkkenbordet.  Han måtte komme til motmæle når enkelte beskyldte han for å være en suspekt børsrytter av verste slag. Bilene, båtene, hytta den litt for pene kona og huset i åsen var bevisene på at noe måtte være galt, og nå samlet naboene seg i harnisk opprør mot velstanden til «børshaien» og hans familie.

Ryktene kunne ikke få bli stående. Per hadde nettopp blitt beskyldt av naboene for å ha tjent seg rik på krumspring innen finansfaget, og slik ville han ikke ha det.

Det fantes neppe et større onde enn å bli stemplet som børs-hai i lille Norge!

I nabolaget til Per var de norske lavstatus yrkene mange. Låne-haier, asylbaroner, finansfyrster, entreprenører, lov-tolkere og en og annen finansakrobat. Per så seg nødt til å skyte tilbake, og ta familien i forsvar.

Han kunne ikke leve med at enkelte trodde at han var kriminell fordi han tjente gode penger.

I ren panikk plasserte Per et digitalt spor online og det spredte seg som ild i tørt gress. Det falske ryktet var at kona hadde vunnet mangfoldige millioner i Lotto.

Facebook statusen der kona delte Lotto nyheten ble en kioskvelter. Vi elsker alle Lotto-vinnere!

Det er nesten like kriminelt å svømme med låne-haier som med narko-haier. Jeg foretrekker gullfisk!

Her til lands er heldiggrisene som rockestjerner å regne. De får ha obskure biler, bretter livene sine ut i Se & Hør og hylles som rene genier med Rain-man lignende egenskaper.

Åhh, herregud jeg husker så godt hvor jeg satt da jeg kom på vinnertallene. Lotto-tallene kom til meg som i en drøm.

I lottolandet Norge er Lotto rene og pene penger. Statusen som heldiggris er langt mer spiselig enn omdømmedreperen finansfyrste.

Per er ingen lotto millioner, eller ski-prins, men i all sin velstand burde han ha kjørt dobbel kistebunn prinsippet. Du kjenner det kanskje?

Kort og godt handler det om at du heller sylter ned velstanden i kistebunnen enn i smekre, og lekre statussymboler som vekker Jante til liv. Nedsylting er en norsk tradisjon på linje med tung øl-konsumering og ovale-helger på fjellet.

Selv ikke Jante-loven finner bunnen av kista.

Tilbake til finansfolket..!

Finansfolk og forretningsfolk skal generelt sett ikke få tjene usømmelige mengder penger her til lands. Det står i Janteloven.

Ikke skal de få ha prestige eller status, heller! Den gleden er nemlig forbeholdt ski-stjerner, lotto-millionærer og andre som snublet over formuen eller hadde et talent som ikke direkte rammes av janteloven fordi yrket er en del av den norske "folkesjela".

Denne uken fikk jeg en påminnelse om dette på privaten også da en «Kompis» liret av seg følgende; «Kleiven, du må passe på så du ikke tjener for mye penger på disse blogg eller risiko-greiene dine».  Ikke det at jeg er i faresonen, eller noe men han mente det oppriktig godt for som han sa; «Tjener du for mye penger da er du ferdig innen risiko» Nei, den risken tar jeg ikke svarte jeg og himlet med øynene.

La oss lære barna å tale Jante midt imot

Til gjengjeld har jeg levert inn Lotto kupongen, og latt min sønn velge tallene.

Det er nemlig viktig å tenke på omdømmet til den oppvoksende generasjon. Vi vil jo ikke at de skal komme skjevt ut her i livet.

 

Her følger min topp liste over tre yrker du helst ikke skal tjene mye penger på i Norge;

1. Børs og Finans

2. Asyl og barnehjem

3. PR og omdømmerelatert rådgivning

 Lever du av dette da er det drepen for omdømmet.

 

Skal du  tjene gode penger med omdømmet i behold da bør du;

1. Gå fort på ski

2. Hoppe langt på ski

3. Kjøre fort nedover på ski

Følg meg gjerne på min offentlige profil på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola 

www.kjellolakleiven.no

 

 www.kjellolakleiven.no

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits