Når hat tar livet av samfunnets svakeste

 
Nazi-hjelmen er i enkelte miljøer selve symbolet på helte-status. For oss andre er hjelmen et symbol på hat. Gjerningsmannen i Sverige hadde en slik hjelm!

Med døden som politisk virkemiddel

Kledd i lang nazi-frakk, hjelm og maske, gikk 21 år gamle Anton Lundin-Pettersson angrep på skoleelever ved Kronan skole rett før klokken 10 torsdag. Med drap skulle uenighet rundt politiske valg i Sverige markeres av den unge drapsmannen.

Menneskeliv var han villig til å ofre.

Du blir ikke martyr av å stikke ned tilfeldige ofre med sverd.

Det hele kunne minne om scener fra en skrekkfilm eller et mareritt lignende inferno av det djevelske slaget, og alt tyder på at angrepet var ladet og motivert av hat. I et brev forklarte drapsmannen at han var uenig i svensk asylpolitikk, og derfor var han villig til å ofre både andres liv, og sitt eget.

Det mest skremmende med angrepet er i mitt hode ikke at det kunne skje, men at det ikke er siste gang som noe slik skjer i Skandinavia. Det er nemlig hevet over enhver tvil at slike angrep er umulig å beskytte seg mot og dermed vil det kunne skje også i fremtiden.

Når og hvor er det ingen som vet.

Anton Lundin-Pettersson og hans angrep på uskyldige barn, og lærere i Sverige er ikke bare skremmende likt ABB, og hans groteske gjerninger i Norge, det er også en påminnelse om at et samfunn som vårt er utrolig sårbart, og det følger en global trend.

Skoler, sykehus, eldrehjem, kirker, og offentlige arbeidsplasser er for desperate gjerningsmenn lett tilgjengelige mål, og i all sin grusomhet blir slike angrep delt av medier, og vanlige mennesker i sosiale medier. På den måten er vår omtale med på å spre budskapet som bakmannen ønsket å få ut til massene.

Når dette budskapet når ut til andre med lignende syn på verden som bakmannen så kan dette bidra til å spre motivasjon for flere angrep, eller lignende hendelser og nettopp derfor bør media omtale slike hendelser på et klokt sett.

Spesielt utsatt vil vi også være i perioder som nå, og grunnen er ganske enkelt at den pågående flyktning, og asylkrisen i enkelte ekstremist miljøer vil hete opp klimaet til et nivå der vold kan bli et direkte svar på en iboende frustrasjon.

Mennesker som er ute av vater finner i 2015 inspirasjon i hverandres groteske handlinger på Internett

Om slik vold oppstår i dine omgivelser, eller lokalmiljø så er det bare et tips som gjelder. Kom deg unna! Det er nemlig hevet over enhver tvil at terrorisme, og ekstremisme har drap, og død som sitt fremste virkemiddel.

Når slike hatske handlinger settes i bevegelse er ingen trygge. «Hat» har nemlig i gjerningsøyeblikket verken hudfarge, religion eller etniske begrensninger.

Hat er altoppslukende og for den utøvende terroristen blir dermed alle mål selv om ideologien bak skulle tilsi noe annet.

Stay safe, og ta vare på hveandre!

 

Følg meg gjerne på min offentlige profil på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola 

 

 www.kjellolakleiven.no

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits