Hvem drepte all sunn fornuft i Norge?


«Administrerende direktør i Hero Tor Brekke. Bildet viser mottakssenteret i Kongsberg som disponerer 22 boliger med plass til 180 personer.»

 

I dagens Klassekampen kan man lese at også Norges største asyloperatør Hero ved deres direktør Tor Brekke mener staten betaler for høy pris for akutte mottaksplasser. Private aktører får i snitt 790 kroner per natt per asylsøker som overnatter ved slike institusjoner, og da må det vel være lov å spørre;

Hvem var det egentlig som drepte all sunn fornuft i det offentlige Norge?

Når selv Tor Brekke som «bukken» som skulle, og burde spise fra havresekken synes at måltidet som blir servert på statens regning blir for dyrt da må det være lov å rope et varsko som høres fra Oslo til Nordkapp. Et varsko som forteller selv UDI ledelsen og politikerne at noen gjør et stykke slett arbeid. Det lukter i alle fall ille av pengebruken.

Noe må være råttent i staten Norge!

Regningen for UDI gildet skal dekkes av oss skattebetalere, og med alle de utfordringer som norsk økonomi står overfor så må det være lov å be om en mer ansvarlig pengebruk fra de som kaster unødvendig mange oljekroner per natt etter asylmottakene, og med det sagt;

For meg handler ikke dette om en ideologisk diskusjon der mange på venstresiden mener at staten selv burde drifte asylmottak. Staten er i mitt hode ikke i nærheten av å kunne drifte alle de asylmottakene som vi behøver for å løse dette problemet. Staten er heller ikke særlig god til å disponere økonomiske midler, og grunnen er enkel. Det er ikke deres egne penger!

Differensier oppsigelsestiden staten har med ulike mottak avhengig av om det er en permanent eller kortsiktig løsning, og reduser dermed pris og risiko for både privat partner og staten. Da vil prisene per natt også bli rimeligere!

Med en mer ansvarlig pengebruk kunne vi huset langt flere til en billigere penge..

Dette handler ikke om politisk ideologi, men om å forstå økonomi

Staten forvalter nemlig dine og mine penger, og derfor får pengene lettere ben å gå på.

Nei, la oss være enige om en sak. Når selv de private selskapene som får betalt av staten for å drifte korttidshusing skriker om å få for mye penger så burde flere med meg skrike med dem. Kanskje det til og med vekker UDI?

Det er nemlig flere enn grekere i økonomisk bakrus som har opplevd å titte ned i en tom penge-sekk når år med velstand og fest gikk mot slutten.

 

Rydd opp!

 

Følg meg gjerne på min offentlige profil på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola 

 

 www.kjellolakleiven.no

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits