Leveregelen som gjør hele forskjellen

Det bor en tviler i oss alle, og ofte er det denne tvilen som gjør oss alle en bjørne-tjeneste. Den hogger gjerne til når vi er i ferd med å lykkes. Har du gitt opp i det siste? Slutt med det!

«Det er ikke den motbakke som kan slå luften ut av en klatrer som vet hva han vil». Ordene stammer fra min morfar Kjell, og der motbakken blir til en utforbakke der blir blod, svette, og tårer til brede smil. Med dette i tankene har han klatret mang en bakke i sitt lange liv, og når klatresmerten er i ferd med å sette seg i kroppen og han nesten gir opp, der kommer morfars hemmelige triks inn. 

La du merke til at jeg sa "nesten"?

 «Det er ikke lov å gi opp»

Om jeg skal lære mine barn en ting så er det nettopp dette

Om jeg hadde fått leve på nytt så skulle jeg gjort en ting annerledes. Ikke det at jeg har begått så unormalt mange feil, eller kommet så feil ut. Det er bare det at jeg forsto min morfars ord så altfor sent, og med en bedre forståelse langt tidligere ville jeg kunne ha vært enda lenger fremme i løypa. Sannheten er nemlig at jeg enkelte ganger har gitt opp litt for enkelt.

Hvordan er det med deg?

Spesielt i tenårene kommer lysten til å gi opp for de fleste av oss krypende, og enten det er snakk om idrett, musikk, eller skole så er det så alt for enkelt å hive inn håndkleet. Det er for enkelt å rette fokus på noe helt annet når smerten ved tøff belastning setter seg i musklene, men det å gi opp gir ikke lykke. Ikke sikrer det seieren heller, og historiebøkene er ikke akkurat fulle av folk som gav opp.

Tenk hva vi kunne fått til om vi ikke gav opp så ofte!

Nettopp derfor er den korte strofen så viktig og nettopp derfor skal du bite tennene sammen når tanker om å kaste prosjekt x, y, eller z på båten kommer.

«Det er ikke lov å gi opp»

Jobb, blogg, skole, kjærlighet eller livs-drømmen - du vet hva regelen sier! 

Setningen over er ikke særlig komplisert, men den sier mye og den forteller også hvorfor så mange aldri kommer dit de vil. Generaltabben de fleste utsetter seg for er nemlig å gi opp like før de får suksess, og det er ikke rasjonelt å skulle gi opp. Ikke er det særlig menneskelig, eller nobelt heller men like fullt gir så gir mange seg på målstreken.

Den er kun i barneskirenn at den som bryter løpet får medalje

I livets løp, som i mange andre løp kan det å fullføre være nok til å vinne.

Gjenta etter meg;

Det er ikke lov å gi opp!

 

 

Smil fra gutta som aldri gir opp!

Og god søndag

 

 Følg meg gjerne på min offentlige profil på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola 

 

 www.kjellolakleiven.no

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits