Ligger avkledd i sengen og venter på Trojaner-torsdagEr det greit om han tar over livet ditt?

Kan du tenke deg følelsen av å våkne opp og oppdage at noen går rundt i leiligheten din? Du gnir kanskje søvnen ut av øynene til lyden av at knaskende frokostblanding og surklende melk konsumeres av et menneske som du aldri har sett, og ikke kjenner.

Ferske tall viser at antall trojaner-angrep i Norge nå eksploderer

Om vi skal fortsette bruken av bildet så la oss ta den litt lenger. I det samme sekund som du skal sette føttene på gulvet ved siden av sengen og skal tøfle bort til badet så oppdager du at tøflene er borte, og morgenkåpen som du skulle stenge høstkulda ute med den er også et helt annet sted enn der den skulle være.

Norske personer, og selskaper har aldri vært mer utsatt for trojanere i stua enn akkurat i dag!

Når du har dusjet og står klar til å labbe til jobb så oppdager du at personen som er i ferd med å ta over livet ditt har tatt både mobiltelefonen din, og kredittkortet. Du ser han også på kolonialbutikken i første etasje der du bor når du slukøret tusler til jobb uten penger, eller frokost i magen.

Favorittskjorten din den har han også på seg.

Nei, nå er du ute og sykler Kleiven tenker du kanskje og jeg kan være enig. Det hele høres for galt ut til å være sant, men det skjer hver dag og det skjer der du er enda mer sårbar enn i din egen stue.

Den siste tiden har en av tidenes største bølger av trojaner-angrep mot mobiltelefoner, nettbrett og datamaskiner truffet Norge, og konsekvensen er den samme som mannen i leiligheten. Konsekvensen er at uvedkommende har full kontroll på ditt liv i den digitale verden, og disse luringene vet å melke kontrollen som de har tilrøvet seg maksimalt.

Norske myndighetsorganer, banker, og næringslivet generelt er under trojaner-angrep.. Når de sliter med alle sine ressurser så kan du bare tenke deg hvor vanskelig dette er for mannen i gata.

Overføringer av penger, tyveri av sensitiv informasjon, tapping av mobilregning, lagring av data på dine enheter, ID tyveri, tyveri av bilder og filer, kjøp av ulike tjenester i ditt navn, og så videre. Vi kunne egentlig fortsette i det uendelige, og grunnen til det hele er ekstrem enkel.

Smart phishing, nettkriminalitet og tilhørende trojaner-angrep er ekstremt lønnsomt for de som står bak, og sannsynligheten for at de blir tatt er så liten at de ikke engang rykker på skuldrene ved tanken.

Grunnen til dette er ganske enkelt at Internett enn så lenge er like trygg for banditter som Sherwood-skogen var for Robin Hood. Bak digitale trær og busker har Politiet sjelden ressurser til å finne frem, og derfor skal du få et godt råd på veien.

Daglig får jeg mailer fra folk som har fått en fremmed i stua

Dagens tips

Nærmest alle trojaner-angrep jeg har sett starter med en «SMS» eller e-mail med en kode-snutt som fanger deg, og her gjelder det å være oppmerksom. Med andre ord om noe så ser litt grumsete eller annerledes ut så hold deg unna.

Alternativet er en «blind-date» med mannen i stua, og møtet kan bli en skremmende opplevelse. Velkommen til trojaner-torsdag!

 

Stay safe, og husk at jeg passer på deg!

 Følg meg gjerne på min offentlige profil på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola 

 

 www.kjellolakleiven.no

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits