Keiserinnens nye klær!

Re-lanseringen av føydalsamfunnet og keiserinnens nye klær»

#Generasjongratis

Skyldes den økende interessen for blogger-lønn i nasjonen Norge janteloven, beundring eller noe så enkelt som misunnelse? Nei, etter å ha skrevet om blogger-lønn i innlegget "Drømmen om fotballfrue" sist uke fikk jeg denne uken en a-ha opplvelse.

Du trodde kanskje at VIPS, Paypal og Bitcoin var den yngre generasjonens nye favoritt sett å gjøre opp for seg på? Prøv igjen, og la meg gjerne illustrere ved en historie.

Med buksen rundt knærne og halve dressjakken hengende mot gulvet skjerper jeg ørene litt ekstra. Lyden som kommer fra prøverommet ved siden av tilhører en kvinne som på inn og utpust dirigerer ekspeditøren rundt med stram kommando stemme. «34, sa jeg størrelse 34» Plaggene nærmest flyr ut og inn av båsen bortenfor og jeg innser det absurde i at jeg som mann på snart 40 sliter med å kle på meg en dress i det trange prøverommet mens naboen hopper ut og inn av antrekk i turbofart. Hun kaster om seg med plagg med den største smidighet, og før jeg får sukk for meg durer hun ut av båsen med en bunke klær som sikkert kunne dekket et samlet areal på størrelse med Grunerløkka.

Vel ute fra min prøve-bås tar jeg med meg dressen som skal kjøpes mot kassen der jeg nok en gang blir stående en meter fra kvinnen som viser seg å være «blogger». Hun slenger sin pall med klær på disken, og jeg tenker et lite sekund at dette kommer til å ta tid. Kvinnen har nemlig ikke tatt frem lommeboken. Ikke har hun vesken klar heller, og jeg ser et øyeblikk for meg at spetakkelet fremfor meg sikkert kommer til å komme på at hun har glemt penger, kort og alt annet av betalingsmidler hjemme. Med andre ord ting vil ta votter og vinter av tid.

Min forventede reaksjon får imidlertid ikke mulighet til å slå ut i frustrasjon for det neste som skjer er utrolig nok at klærne havner i poser, og kvinnen hun spaserer ut. Jeg stiller meg selv spørsmålet hvordan hun betalte, men svaret gav seg umiddelbart selv.
Selgeren kommer nemlig løpende, og gir ekspeditøren en «high five». Tenk at vi fikk det gratis nesten roper han. Kvinnen fikk alle klærne etter å ha lovet deling av bilder med de nye «fillene» på Blogg, Facebook, og Instagram! Ekspeditøren, og selgeren de smiler, og jeg rister på hodet.

Bloggeren hun gliser litt ekstra der hun sprader på utsiden av butikkvinduet med helt ny og gratis garderobe. Jeg derimot blir stående lamslått med VISA kortet mitt i hånden, og et forvirra uttrykk i ansiktet. «Hvordan vil så du betale», sier ekspeditøren og mens jeg drar kort spør jeg nysgjerrig. «Hva får du igjen for den kles-utdelingen der?» Han smiler, igjen og tenker seg godt om. «Vanskelig å måle, men generasjon-gratis er vant til å få litt klær, og bloggen hennes er av de mest leste svarer han»
Det gamle føydalsamfunnet er altså tilbake - glem penger nå bytter vi tjenester!

Hva skal du bytte med, og hva skal du bytte til deg?

Det er da det slår meg. Om bloggeren uten lønn som nettopp forlot butikken med dagens betaling (klær) i bytte med «Likes», og fikk et tonn mote for populariteten så skal vel skatteetaten ha halve kles-posen. Eller? Kvinnen som gjorde byttet klær mot «tommel opp» kan sikkert alternativt selge klærne for å betale skatten, men hva er egentlig prisen for «brukt» mote, og kjøper folk slikt? Nei kanskje skatteetaten skal hive seg på føydalsamfunnet de også?

Glem penger vi bytter tjenester og blir poppis alle sammen

Skatteetatens andel av plagene kan da brukes til å lønne egne ansatte (de som har størrelse 34). Plaggene, eller fillene som bloggeren kalte det kan alternativt brukes som tilbakebetaling av «penger» til de av oss som ikke fikk rest-skatt. Det vil si de som har størrelse 34.

Hva jeg skal betale med for å få varer og tjenester det må jeg finne ut av fort som faen.

For gutta i butikken så kan de trolig på lønningsdag velge å ta ut lønn og godtgjørelse i «likes» fremfor kjedelige penger, og skulle butikken gå konkurs så vet jeg hva kreditorene får. Flere «Likes»! Når butikken skal betale husleien så kan de gi fra seg litt av sin nyblivne "fame", og med flere "likes" og venner i cyberspace så blir vi alle så mye mer lykkelig.

Har du forsøkt å samle pensjonspoeng med bytteavtaler - no can do!

Det har jo Facebook-grunder Zuckerberg lært oss for lenge siden.

 

God helg og godt bytte, hva skal du kjøpe for dine tjenester?

 

Les også drømmen om Fotballfrue; 

http://kleiven.blogg.no/1444034780_05102015.html

 

 Følg meg gjerne på min offentlige profil på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola 

 

 www.kjellolakleiven.no

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits