Drømmen om Fotballfrue

- Skyldes den økende interessen for blogger-lønn i nasjonen Norge janteloven, beundring eller noe så enkelt som misunnelse?

Når norske medier slår opp bloggere, og deres million-inntekter over førstesidene så får jeg litt den samme følelsen som når minstemann hjemme står og kikker på godteposen til storesøster.

Det å lykkes med å skape en blogg som du kan leve av i Norge er omtrent like vanskelig som å lykkes som profesjonell fotballspiller. Antall mennesker som utøver aktiviteten er ekstremt høy, og andelen som tjener penger er tilsvarende liten. I Norge vil jeg anta at 99% aldri tjener en krone på bloggen sin. Den resterende prosenten gjør noen kroner, men andelen som drar gigant summer er så liten at den blir en dråpe i havet.

Like fullt har blogg blitt en mulig karrierevei blant mange unge, og da jeg for et par uker siden var gjest på en skole for å snakke om veivalg, karriere og hverdagen i min egen jobb så var det blogg de fleste ville snakke om. Nærmere nitti prosent av jentene i skoleklassen skulle bli bloggere når de ble store. Blant gutta var det fortsatt en overvekt av fotballspillere, og hockeyproffer men også der utgjorde kommende bloggere en signifikant andel, og det sier mye om hva fokuset på bloggeres «drømmeliv» i mediene har ført til.

Når vi vet at de fleste bloggere aldri tjener en krone, og at mange av de mest profilerte tjener mindre enn en gjennomsnittlig ansatt på 7 Eleven så blir mediefokusert litt rart. Legg på det faktum at flere hundretusen nordmenn blogger, og at honoraret nærmest utelukkende er betalt basert på antall lesere per innlegg så blir det for meg nesten uforståelig at beundringen, eller misunnelsen når slike høyder.

Ja takk, jeg vil gjerne tjene noen øre per klikk!

Like fullt!

Om du i 2015 tørr å satse på å leve av en blogg så bør du få en medalje, og det samme bør du få om du evner å forklare medaljens bakside for den oppvoksende generasjon.

Jeg har aldri sett en artikkel som forteller at 99% av alle bloggere i Norge aldri tjener en krone. Det er en artikkel jeg gjerne skulle ha lest

Og, om du lurte! Nei, bloggen har ikke gjort meg til millionær, men så har jeg heller aldri hatt som mål å leve av www.kleiven.blogg.no

Bloggen er noe så lite glamorøst som adspredelse mellom slagene i en ellers kaotisk hverdag og min motivasjon for å blogge handler mer om kjærlighet til faget kommunikasjon enn om å skulle tjene penger.

Men så er jeg jo heller ingen Fotballfrue.

God mandag!

 

 

Følg meg gjerne på min offentlige profil på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola 

 

 www.kjellolakleiven.no

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits