#Snurremegrundt-taktikk#Snurremegrundttaktikk

Har du noen gang hørt ordet «snurremegrundttaktikk»?

Det er ordet jeg gjerne bruker om adferd som etterfølger reaksjonen som kommer fra en person som ikke har fulgt med i timen, eller har forsømt jobben sin på annen måte. Denne uken fikk vi et eksempel av beste sort, og det måtte nok en gang en avis til for at snurringen skulle starte.

I ti måneder har VG kartlagt og identifisert nordmenn som laster ned overgrepsbilder av barn. Totalt 78 menn er identifisert. Ti av mennene er konfrontert, og samtalene er tatt opp med skjult opptak.

VG har gjort en kjempejobb, og nå snurrer alle

"Syv av de ti erkjenner å ha gjort det våre data hevder -  at de har lastet ned bilder og filmer som viser overgrep. Tre nekter", sier VG og slikt blir det snurring av.

Nå snurrer alle de ansvarlige rundt sin egen akse." Åneii, hvordan kunne dette skje" Opposisjonen på stortinget snurrer med irettesettende pekefinger og VG snurrer leseren rundt lillefingeren. "Opprørende", roper de i kor og i morgen er det noe annet som er minst like skummelt. Da snurrer de igjen og snakker med store bokstaver. Hvordan kunne det gå til helvete mens de var på skift? Dette ante de ingenting om.

Resultatet av VG saken er selvfølgelig at alle med ansvar eller mål om å sanke stemmer skal snurre seg rundt. Det lyder gjerne som «Fy slik kan vi ikke ha det, for akkurat nå er det dette som er så utrolig forferdelig». Akkurat nå er det overgrepsbilder på nett som er ekstra ille, og da glemmer vi annet surr i noen sekunder.

Vi glemmer Syria, flyktninger, Martin Ødegård, og kronekursen. Det eneste vi ikke glemmer er Politiets evige kamp om ressurser for også VG saken ender til slutt der.

Det motsatte av å "snurre", eller surre er å være proaktiv. Med andre ord tan ansvar!

En rimelig snurre-svimmel Politiansatt må bort-forklare hvordan dette kunne skje i Norge. Svaret fra Politiet er som alltid mangel på ressurser. Snurr bort den dere!

Politikere på en snurr har jo fortalt oss at vi er verdens rikeste land, og da burde det jo være nok penger til alt, og alle eller? Jeg har i alle fall aldri hørt om rike mennesker som forsømmer noe så essensielt som sikkerhet. Rike mennesker, og rike land bruker som regel aller mest penger på sikkerhet, og grunnen er enkel.

Rikdom er ikke verdt en dritt om du er død, voldtatt eller robbet til skinnet. Men det var dette med å snurre da.

 

Følg meg gjerne på min offentlige profil på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola 

 

 www.kjellolakleiven.no

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits