Bekjennelser fra en angrende synder

«Hvordan ble mitt personlige valg et problem for så mange mennesker som jeg ikke kjenner?»

Hva andre gjør eller finner glede i er ikke noe jeg legger meg oppi, og da skulle man kanskje tro at flere med meg hadde det på samme måte. Virkeligheten er dessverre en litt annen og jeg må derfor krype til korset, og innrømme noe som gnager mer enn det burde. La meg aller først forklare!

Etter at jeg for et års tid siden skrev blogginnlegget «Min best bevarte hemmelighet» der jeg delte det faktum at jeg har tatt et valg om å ikke drikke alkohol har mailboksen min som følge av innlegget blitt ukentlig teppebombet med mailer fra alkohol fans og glade øl-drikkere. Flere av disse menneskene føler at min ikke-drikking er et direkte angrep på deres drikking, og de ser seg dermed nødt til å ta det opp med meg.

 

«Dette er ikke bare et personlig valg Kleiven, men et angrep på oss som liker øl til maten. Nå blir vi uglesett»

Alkoholen smaker nemlig ikke like godt for de som skal drikke når det finnes mennesker som ikke følger norske drikke-vaner, og drikkekultur. Denne har som kjent historie helt tilbake til Norrøn tid, og skal jeg tro mailene fra en del av klagerne som har kommet så var Odin, Tor og alle andre norrøne skikkelser stort sett pæra. Takk for historieleksjonen! Den kan komme godt med når jeg skal prøve å forstå hva jeg går glipp av. Spesielt med tanke på at Odin og Tor ikke var mennesker som deg og meg, men guder som ble til for å forklare fenomener som lyn og torden.

Når jeg nå blar meg gjennom de fleste mailene som har kommet i løpet av året så slår det meg Det er nesten som om det største problemet for klagerne er at et lite stykke norsk kultur kan dø ut om vi ikke står samlet og drikker mjød for å bevare en tradisjon som står på randen av tilintetgjørelse. Det er nesten så regnskogfondet skulle fått et motstykke i Øl-fondet. Det fond som i god norsk oljefond ånd kunne investere i fyll og spetakkel, eller ta opp kampen med oss djevelske ikke-drikkere.

Odin og Tor var Pæra hele tida

Nei, når jeg først har blitt plassert i båsen som han kjipingen som skal ødelegge norske drikketradisjoner så kan jeg likevel krype til korset og innrømme det. Jeg er ingen helgen som skal kristne Norge. Ikke skal jeg med sverd i hånd og moralske prekener ta fra dere mjød, øl eller vin heller.

Jeg er bare han som synes at sjokolademelk, vanlig melk, Smoothie og Farris smaker bedre enn alkoholholdige drikker. Jeg er han som med tre kids i huset forsøker samle energi til å takle en kaotisk hverdag uten tidstyver, og med det sagt;

Du står fritt til å drikke med en hånd, to hender, eller du kan snorte hele bøtta. Du har ingen skuende blikk som ser rart på deg når du gjør det heller for tro det eller ei. I Norge er du og dine fortsatt i flertall og slik vil det alltid være,

"Min best bevarte hemmelighet", ble delt av tjuetotusen av dere på Facebook.

Du sa det selv da du skrev mailene. Vi har tusenvis av år med drikkekultur i Norge, og da behøver du ikke frykte at en beskjeden Oslo-gutt med begrenset kunnskap om øl og vin skal ødelegge festen.

Vi sees i baren! Farris skål fra «angrende synder» som ikke mente å ødelegge norsk kultur. Jeg ville bare dele hvordan livet kan være uten alkohol.

 


Her er hva jeg unner meg når jeg fortjener det lille ekstra. Ola bomben kan sikkert ta livet av meg over tid, men derfor konsumerer jeg bare en av gangen.

God helg godt-folk. Pust med magen! 

Følg meg gjerne på min offentlige profil på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola 

 

 www.kjellolakleiven.no

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits