Tenk om hverdagen hadde en «touch» av ferieTenk om hverdagen hadde en «touch» av ferie

- Sett måltidet på rom 305

Høstferie uka er snart over for denne gang, og mens flere av dere vender snuten tilbake til hovedstaden, eller andre byer og tettsteder med kroppen fylt med ferie-energi så har noen av oss holdt Norge i gang gjennom ferien som engang i tiden var kjent som potetuka, eller potetferien.

Skoleferien som gjør enkelte til feriejuksere, og andre til lovlige ferienytere en drøy måned etter sommerferien burde i mitt hode vært avviklet for lenge siden. Den burde vært gjort til fleksidager, så i påvente av at noen i skolevesenet med baller tar ansvar vil jeg dele min høstferie med dere. Den fant nemlig sted hjemme i Oslo, og mesteparten av tiden ble brukt på kontoret, eller tuslende mot leiligheten et steinkast fra Oslo rådhus. La meg fargelegge hverdagen min litt bedre så du skjønner hvordan jeg har hatt det.

I går hadde jeg fem timer med ferie, og i helgen skal jeg ha hele 48 herlige ferietimer

Høstferien 2015 - en skikkelig arbeidsuke

Hvorfor må feriefølelsen på død og liv komme i et annet postnummer?

Noen ganger er livet så kjedelig eller forutsigbart at det må fåføres litt ekstra farge. Med bred pensel skal jeg nå fortelle hvordan jeg spriter opp "høstferien" ved å la hodet skli over i feriemodus etter arbeidstid. Det hele starter så snart jeg får av meg arbeidsuniformen som ofte består i dress og slips.

Jeg tar på meg den ekstra myke college genseren, knepper skjorten helt opp slik at bare en knapp er åpen og sklir inn i et par svarte sko av svensk merke. Med nøkkelkortet og mobiltelefonen ladet til middag alene tusler jeg ned de fire etasjene til bakkenivå og spaserer inn i spisesalen. Du tenker kanskje at hovmesteren tar imot meg i døra og spør om rom-nummer? Slik er det jo på ferie:)

"Restauranten i første etasje der jeg bor får noen ganger betegnelsen spisesalen. Ikke fordi jeg er der så ofte, men fordi ordet gir litt feriefølelse"

Svaret er nesten! Som regel står hovmesteren der og tar imot meg når jeg kommer. Han gir meg et klapp på skulderen og gratulerer med vel gjennomført arbeidsdag. Deretter setter han en espresso, og en flaske med nedkjølt San Pellegrino foran meg på bordet. Hovmesteren som går under navnet Erol vet nemlig at det sterkeste jeg drikker er kaffe.

Deretter snakker vi om løst og fast fremt til et stykke kjøtt som er dandert med husets beste grønnsaker treffer bordet, og da vet jeg at noen timer med ferie kan begynne. Så snart måltidet er over ber jeg han sette maten på rom 305. Selv om jeg vet at restauranten ikke er endel av et hotell så gir det liksom den rette hotellfølelsen. Er du med meg?

Det motsatte av energi-tyver er energispredere fyll hverdagen med slike så blir dagene så mye mykere og mer fargerike

Måltidet som jeg unnet meg denne dagen var ikke av det kostbare slaget og utsikten er den samme som hjemme, men likevel. Om du går ut døra hjemme med mål om å gjøre hverdagen litt mer som ferie så blir det også slik. Hverdags-magi kaller jeg det og med hjelp fra litt hverdagshelter får selv vanlige dager en touch av ferie.

Ferie eller ikke. Det skal bare noen minutter i godt selskap med en selv eller de du er glad i før selv den gråeste hverdag kan få toner fra regnbuen. Mental innstiling er nemlig en sjelden gave, og positive mennesker som vet å sette positivt fortegn foran opplevelser og hendelser får en så mye bedre hverdag.

Det vet hovmesteren også der han står og smiler i døra i det jeg tusler hjem. Han har nemlig regnet ut at minus og minus gir pluss også på energifronten om man da bare gir regnestykket et løft av positiv energi.

 

God helg godt folk. Pust med magen! 

Følg meg gjerne på min offentlige profil på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola 

 

 www.kjellolakleiven.no

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits