Titusenvis sprer falsk Facebook-advarselBetal eller dine private Facebook-bilder blir offentliggjort

De forteller deg at du må betale for å begrense innsyn i den «hemmelige» delen av din Facebook profil

Siste uke eksploderte antall delinger av en Facebook-status som forteller omverden at den sosiale plattformen nå vil ta seg betalt for at du skal få opprettholde dine private innstillinger ved bruk av nett-tjenesten. Statusen som oppgir at du må betale 5.99 dollar for å begrense andres innsyn i bilder, statuser og annet som har et begrenset publikum har selvfølgelig ingenting med virkeligheten å gjøre, og der mange ser seg nødt til å spre budskapet for å gjøre opprør mot de nye innstillingene så gjør de i realiteten seg selv, og andre en bjørnetjeneste.

Facebook presse-meldingen som det refereres til i statusen er like falsk som statusen selv.

Spredningen av meldingen er intet annet enn «kamp mot vindmøller» da statusen i virkeligheten ikke er en reell trussel. Det er rett og slett en skremselskampanje der luringer forsøker å lage storm i et vannglass.

En storm som kanskje lettere åpner døren når de senere kommer med en ny status melding eller phishing aktivtet der de ber brukere av den samme sosiale plattformen om å oppgi personalia, eller betale den nevnte summen på 5.99.

De 5.99 havner selvfølgelig ikke hos Facebook, men hos luringene selv.

Når brukere av Facebook googler betaling for å beholde privatlivet online så vil de få opp den falske pressemeldingen og mange betaler dermed
Stay safe!

Følg meg gjerne på min offentlige profil på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola 

 

 www.kjellolakleiven.no

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits