337 000 jenter utsettes for vold i tilknytning til skolen#MinLov

337 000 jenter utsettes for vold i tilknytning til skolen

Det sies at engasjement smitter. I så fall håper jeg at du som leser av denne teksten får den samme gode følelsen for «Min lov» kampanjen til Plan som jeg fikk den første gangen jeg hørte om prosjektet. Etter et møte med en engasjert Plan medarbeider sist uke er jeg nemlig overbevist. Denne kampanjen fortjener all mulig støtte, og det hele begynner med deg og meg.

Der barn ikke har det bra, har jentene det verst. Dette er utgangspunktet for at Plan hver høst har et ekstra fokus på jenters rettigheter- du husker kanskje #StoppBryllupet i fjor? I årets jenteaksjon er tema å stoppe vold mot jenter i skolen. Visste du at fire jenter blir utsatt for vold i skolesammenheng - hvert eneste sekund?

Plan håper å bidra til å stoppe dette, gjennom årets kampanje. Jeg støtter med glede opp og håper at også du du vil støtte dette arbeidet.

Det er nemlig lite som skal til for å bidra.

62 millioner jenter mangler fra verdens skolepulter
For millioner av jenter verden over kan skolehverdagen være et mareritt. 337 000 jenter utsettes for vold i tilknytning til skolen - hvert eneste døgn. Det er fire i sekundet. Som igjen betyr at lover som skal hindre overgrep brytes fire ganger i sekundet. Overgriperne er ofte medelever, lærere eller folk i lokalsamfunnet. Overgrepene skjer hele tiden. Akkurat nå.

Med årets jenteaksjon vil Plan vise frem omfanget, hyppigheten og brutaliteten knyttet til vold mot jenter i og rundt skolen. De skal mobilisere flere mennesker som forsvarer jentene, enn de som utsetter dem for vold i samme periode. Aksjonen har Plan kalt Min lov, fordi de vil vise de ikke kan akseptere at lover som skal beskytte jenter mot vold i skolen, blir brutt fire ganger hvert sekund. Min lov et personlig standpunkt som Plan ønsker at du og jeg skal vedta digitalt.

Aldri har det vært enklere å bidra!

Kampanjen tar tak i et av så mange som mulig hver eneste dag i 30 dager. Vi håper å få flere støttespillere hver dag, enn de 337 000 overgriperne. Det blir et sterkt signal til politikere verden over om behovet for handling.

Del gjerne denne og engasjer deg om også du brenner for Plans arbeid for jenter.

Det starter på www.minlov.no 

 

For et par år siden samlet gode venner, kjæresten og jeg på eget initiativ 150 gode venner til støtte for kvinners rettigheter, og "Because I am a girl" kampanjen til støtte for Plan hjemme i egen hage. Vi satte fokus på en viktig sak og samlet inn penger.

Nå er det på tide å bidra litt igjen!

Kjære venner støtt opp om Plan kampanjen;

www.minlov.no

 

Bildene nedenfor er fra Tjuvholmen veldedeighetsselskap for Plan 2013 
  


Følg meg gjerne på min offentlige profil på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola 

 

 www.kjellolakleiven.no

 www.tjuvholmencharity.org

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits