Jukseferie brer om seg blant barnefamilier

Det er greit å jukse når alternativet stinker, eller?

«Vi kan jo ikke reise sydover eller til familien i Trondheim i høstferien. Da koster det jo skjorta»

Da jeg fløy til Gran Canaria sist uke la jeg merke til at det var ekstremt mange barnefamilier på flyet, og da jeg selv har barn hjemme så vet jeg hvor vanskelig det er å ta fri med barn i skolepliktig alder utenom skoleferiene.

Like fullt flyet var pakka med skolefjes i ulike aldre, og det var liten tvil om at ferie var grunnen til at de alle satte snuten mot ferienasjonen Syden. Du kan sikkert tenke deg hvorfor de dro på jukseferie?

Flere skoler truer med å straffe foreldre og barn som tar ulovlig ferie.

Ferie-regime fra dinosaur tiden?

Også ved Norges-ferie flyr prisene i taket ved skoleferiene.

Halvveis fremme på Kanariholmen overhørte jeg en samtale som jeg har hørt så mange ganger før. «Det er så dyrt å reise i skoleferiene, og derfor kutter vi gjerne litt hjørner for å få litt sol» sa en mamma og rynket pannen. Svaret som hun fikk fra en pappa rett over midtgangen var av det samme slaget, og da slo det meg.
Om vi alle blåser en lang marsj i lover og regler fordi sydenturen koster tjue ganger mer i de offisielle feriene så er det kanskje på tide å avvikle ferier som ikke følger en høytid. Kan man ikke heller la et visst antall feriedager flyte fritt slik at skoleverket slipper å dytte unødvendig mye penger ned i lommene til reiseselskapene?

La meg gi dere et eksempel;
«En uke på et firestjerners hotell på Kanariholmen for fire, fly inkludert i høstferien uka koster 29.000. Tre uker før koster den samme turen 9.900», og da skjønner man hvorfor enkelte kutter hjørner.

Eksemplet over er nemlig ikke av det ekstreme slaget, men en mer moderat variant.

Når høst-ferien kommer har mange allerede hatt ferie

Når jeg sier at fleksibilitet er kjennetegnet for et moderne samfunn ellers, så burde dette være det poden hjemme kaller innafor. Når foreldre og familier i større grad enn tidligere er fleksible med hjemmekontor, cloud-løsninger, nett-kurs, nettbrett, og alt annet som kan krype og gå av teknologi så bør også skoleverket klare å tilpasse seg en moderne hverdag.

Om vi slår sammen høst ferie og vinter-ferie så er det årlig  ti dager i året med fleksi-ferie. Besparelsene er flere hundre millioner, og presset blir mindre

Gi oss fleksi-ferier så er jeg sikker på at resultatet ikke bare blir smartere og bedre norske barn, men også lykkeligere og mindre stressa foreldre.
Det er ikke kult for noen å være på «ulovlig» ferie, men mange gjør det fordi alternativet er ingen ferie

Ingen ferie «Serr mamma», blir svaret på slikt og da skjønner jeg at både mødre og fedre blir ferie-tyver.


Det er lett å bli feriejukser når kidsa hjemme ikke forstår hvorfor ferie i "ferien" utgår.

 

Følg meg gjerne på min offentlige profil på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola 

 

 www.kjellolakleiven.no

 

 

GREIT ELLER UGREIT? HVA MENER DU?

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits