Sannheten om asylrotet i UDI

- Dyrekjøpt midlertidig overnatting for asylsøkere koster det norske folk over hundre millioner ekstra og det skyldes ikke annet enn dårlig ledelse.

 «Basert på en pris per døgn per person på rundt syv/åtte hundre kroner som det nå betales, så kunne man nærmest sendt en familie på fem/aktuelle flyktninger på chartertur til Syden, og da snakker jeg om alt inkludert»

For hver akuttplass kunne det vært driftet nærmere fem ordinære plasser.

Har du noen gang lurt på hva som skjer når deler av det offentlige Norge ikke har gjort jobben sin? Deler av det offentlige Norge som lider av samvittighetskvaler og blir satt under press? Svaret er økt pengebruk, og der vi alle nå mobiliserer krefter for å hjelpe Syria flyktningene i en av vår tids største flyktning-katastrofer så har man i deler av det offentlige Norge full panikk. Så stor er panikken at man leier midlertidig overnatting for asylsøkerne til sjokk-priser.

Jeg vet fra gode kilder at følgende er tilfellet:

Som ordinære mottak ville cirka 2000 plasser kostet 370.000 pr døgn. Nå koster de samme plassene 1,6 mill. pr døgn.

  • I næringslivet kaller vi slikt for slett håndverk, og tenk da hva rotet innebærer om vi skalerer opp tallene. 

Gamle skoler, militæranlegg, nedlagte hoteller og andre slum-hull som kan huse mennesker midlertidig, blir leid inn til priser som ville gjort drømmeren Bør Børson til en holden mann. Det er nemlig lite som står mellom UDI, og pengebruk når de siste års nedleggelser av asylplasser skal feies under teppet, og vinnere kan ved første øyekast være vanskelig å identifisere.

Til det, er galskapen så altfor omfattende.

 «Basert på en pris per døgn per person på rundt syv/åtte hundre kroner som det nå betales, så kunne man nærmest sendt en familie på fem/aktuelle flyktninger på chartertur til Syden, og da snakker jeg om alt inkludert. Med UDI prisene over kommer mat i tillegg»

I stedet leier vi inn gamle skoler fra private som ikke har vært i bruk på år og dag, som i mange tilfeller er mugginfiserte og har begredelige rom til blodpriser, og lar mennesker i en vanskelig situasjon sitte med belastningen, som det faktisk er og bo på disse stedene. Regningen som er så altfor høy, ja den tar staten, som i realiteten betyr deg og meg som norske skattebetalere.

Etter 3 måneder vil staten ved det estimerte regnestykket ha brukt over 100 millioner mer på akuttinnkvartering enn ved ordinære mottak. I tillegg har akuttinnkvarteringen knapt noen bemanning, og introduksjonen (introduksjonsarbeidet) til Norge stopper opp.

«Det er nærmest kriminelt å ha så dårlig forretningsteft»

Jeg har tidligere på bloggen skrevet om den voldsomme flyktningestrømmen som vi nå ser, men det er først i nyere tid at den delen av Velferds-Norge som er ansvarlig for å huske asylsøkerne har forstått hva som kommer. Med flere tusen årsverk tilgjengelig, skulle man forventet mer. Eller?

UDI har nemlig lagt ned plasser over en lav sko, og dette var plasser der avtaler sikret Norge senger, kompetanse og mat for rundt hundrelappen per person.

De fleste av oss visste at antall asylsøkere ville øke. Vi visste bare ikke hvor mye. Alle nye asylsøkere som kom i vår fortalte om alle som var på vei. Det var jo ingen hemmelighet at det satt 1.000-vis i Libya og ventet på båttransport. De fleste asylsøkere som kilder har hatt kontakt med, og som har kommet over Middelhavet, forteller at de har ventet i Libya 6-15 måneder! Hvorfor snakker UDI om at det er lett å være etterpåklok.

Der pengebruken som nå finner sted vil bli sett på som en økonomisk katastrofe for ettertiden, så burde man ha sett hva som kom. Det var nok av oss som sa fra!

Med dagens panikkhandlinger er AS Norge på god vei mot å gjøre alle med penger på bok, eller verdier i lite omsettelige bygg til de reneste «Onkel-Skruer», og da kan man jo spørre seg hvorfor slik adferd skal tolereres på skattebetalernes regning?

Nei, jeg forlanger at UDI deler regnskapet som viser hva de betaler for korttidsplasser, som nå kjøpes for å bøte på katastrofen med det norske folk. Om disse tallene ikke henger på greip er det liten tvil om at enkelte burde ta hatten sin og gå.

Med økt arbeidsledighet i AS Norge, er det nok av godt kvalifiserte ledere som kan få orden på et vanskjøtt UDI.

 

Følg meg gjerne på min offentlige profil på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola 

 

 www.kjellolakleiven.no

 

 

GREIT ELLER UGREIT? HVA MENER DU?

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits