Det heter stemmerett ikke stemplerett!Til skyttergravene alle mann - Sofa ekspertene teppe-bomber oss med bilder av døde barn.

Du kjenner det kanskje fra fotballkamper, og nå har det funnet veien til sosiale medier og Facebook også.

Sofaekspertene er de meningsytrerne som skriker ut de mest ekstreme og gjerne egendefinerte sannheter, og det som om de var hentet fra det store norske leksikon. Tanke-prosjektiler om flyktninger, døde barn og vestens undergang fyres av fra hofta i hurtig tempo til lyden av «likes» og «motsvar». Kjenner du deg igjen?

Stemplet, og plassert i bås før man har kommet med tilsvar

I går gikk jeg tur med en god venn, og han sa det så utrolig godt når han med stemmen ladet med et bedrøvelig tonefall nærmest oral prompet ut følgende melding. «Jeg fikser ikke mer jeg. Fattern poster bilder av døde barn, og proklamerer rasistiske utsagn som selv ville fått Adolf Hitler til å smile i grava» Han tok seg til pannen og tørket svetten som stresset presset ut gjennom huden.

Klart det er fristende å poste bilder av døde barn når de til og med gjør det på TV, men kom igjen a. Vis litt impulskontroll!

Det er vel unødvendig å si at kompisen ikke visste om han skulle le eller grine, og han er ikke alene. I disse før-valgstider har vi plutselig blitt politiske eksperter alle sammen. Slik vi nordmenn gjerne blir når vi har sett mer enn fem minutter av noe på TV. Vi liker å tro at vi er smartere enn alle andre, og i et land der virkelige eksperter er mangelvare så blir vi alle politiske sofa eksperter med svart belte i valgets kvaler.

Jeg orker  ikke flere bilder av døde barn eller konspirasjonsteorier som blåser taket av all sunn fornuft 

Sett Magnus Carlsen på TV? Klart du er sjakk ekspert-

Du vet den typen som alltid har rett, og aldri tar feil. Den typen som på utmerket sett hadde klart å lede et diktatur, og det rett og slett fordi vår egne meninger sjelden eller aldri hadde fått noen konkurranse om plassen fremst på podiet.

Vil du vite hva jeg mener? Hør nå her.....!

Nå blir vel alle stemplet, og plassert i bås. Nazister, Fascister og kommunister. Nyansene er ikke så viktig når hatet skal plasseres og poeng skal sorteres

Det heter stemmerett, ikke stemplerett

Når jeg tidligere i dag dro meg ut av sengen og tuslet ned for å få i meg noe frokost var det første som møtte meg naboens rødsprengte ansikt som fyrte av et bombenedslag av en politisk sverd slag. «Kleiven, vet du hvorfor de Grønne heter de Grønne? Fordi kommunistpakket er totalt grønne på økonomi» utabsorberte han mellom en munnfull melk og brød.

Sekunder senere hadde han postet sin egen kommentar også i sosiale medier.

Impulskontroll skulle blitt utdelt på blå-resept

Deretter kon nok en kraftsalve. «Du er vel ikke grønn Kleiven» , skjøt han fra hofta. Jeg ble stående og titte på han.

Politiske diskusjoner med morgen gretne naboer som allerede har bestemt seg for hvordan verden ser ut står ikke øverst på ønskelisten for denne søndagen. Ikke for noen annen søndag heller, og jeg stiller meg egentlig tvilende til om noen av oss ønsker bilder av døde barn, eller en dusj av meningsytringer som er mer tuftet på overproduksjon av testosteron enn av sunn fornuft, og rasjonelle beskrivelser på dagen som skal være hellig.

Jeg var på jakt etter mat - ikke hat!

Politiske meninger, og sunne diskusjoner tar jeg gjerne. Gi meg også innsikt i hvorfor du har valgt å stemme gult, grønt, blått, eller rødt. Da kanskje jeg kan lære noe.

Har du imidlertid tenkt til å fortelle meg konspirasjonsteorier til bilder av døde barn? Da kan du spare deg, og det samme gjelder propaganda som du baserer på et sammensurium av oppfatninger som du mener å huske fra barneskolen.

Nei, la oss alle være enige om en sak. La valg være valg, og flyktninger være flyktninger så kan vi heller diskutere sak fremfor hat.

Godt valg, og tenk på pulsen. Det kan lett gå en kule varmt for flere der ut.

 

 #Impulskontroll #sakfremforhat

 

Følg meg gjerne på min offentlige profil på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola 

 

 www.kjellolakleiven.no

 

DEL GJERNE DIN MENING OM SAKEN MED MEG NEDENFOR!

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits