Påkjørt, og så skjedde det som ikke skulle kunne skje


 

Dagens frekkeste byr jeg på, og denne gangen vil selv de mest hardbarka, og hardhudede av dere reagere. La meg ta deg med ut i trafikken, og til en hendelse som er stadig oftere å finne på veien.  Da spesielt i kaotiske storbyer.

Episoden vi nå skal beskrive er av det laget som gjerne inntreffer om du har en litt nyere eller finere bil. Kanskje aller helst av det litt dyre slaget!

Ekteparet Hansen er ute og kjører bil i storby trafikken. De skvetter litt til når de plutselig må bråbremse på et rødt lys. Ekteparet kjenner sekunder senere  at et kjøretøy treffer den nye flotte bilen deres på bakre støtfanger, og når de titter ut så ser de en flott, men fortvilet ung kvinne som står og nærmest river seg i håret. Kvinnenes bil er av det eldre slaget, og der ekteparets nye flotte stasjonsvogn er bulket og ripet opp på den bakre støtfangeren, så er kvinnens bil nærmest uskadet.

Påkjørt bakfra

Mannen i stasjonsvognen får med konens hjelp ut skademeldingen fra hanskerommet, og så tusler de to bort til kvinnen som fortsatt river seg i håret. Han slenger noen banneord ut i luften, og stønner en ekstra gang når han forstår at kvinnen snakker et annet språk enn norsk. Det virker nærmest som om hun er på gråten. Med skademeldingen forberedt, og pennen klar så fyller de ut skademeldingen. Kvinnen virker usikker når det hjelper utfyllingen, og ekteparet forsøker derfor å hjelpe henne så godt de kan.

Skadeforløpet, fordeling av ansvar og hendelsen i seg selv beskrives av mannen, og kvinnen som stadig er like oppskjørtet feller noen tårer. Hun sier seg enig i beskrivelsen, og signerer skademeldingen. «Det var jo min skyld», sier hun på gebrokkent norsk.

Når skademeldingene er ferdig utfylt så tar de med hvert sitt eksemplar og setter seg inn i sine respektive kjøretøy. SÅ LANGT ER HISTORIEN GREI.
Noen uker senere begynner ekteparet å innse at noen er galt. Mannen får først en bunke fakturaer på kjøp som han aldri har gjort, og slik fortsetter det. Stadig nye regninger dumper ned i postkassen, og volumet øker. Til slutt forstår de at mannen i huset har blitt ID svindlet og alle bestillingene som er gjort viser seg å ha skjedd etter kollisjonen.

Kvinnen som virket både forståelsesfull og sympatisk var ikke helt som de hadde trodd. Det viser segg nemlig at hun er nemlig en del av et nettverk som spesialiserer seg på ID svindel med trafikale uhell som innfallsvinkel. Med utgangspunkt i skademeldingen som inneholder alt man behøver av personalia har hun med medsammensvorne fått opprettet kredittkort, telefon abonnement og andre tjenester i mannens navn.
Navnet kvinnen signerte med det finnes ikke, og hun bor heller ikke på adressen. Førerkortet hennes var falsk og bileieren viser seg å være et firma som aldri har hørt om hendelsen, eller kjenner til kvinnen. Sies det da i alle fall.

Regningen vokser stadig! Så kan man da spørre seg. Kunne ekteparet gjort noe annerledes?

Mitt svar, er neppe men det er lov å hold øyne og ører åpne og deres erfaringer kan være grei erfaring for deg om du skulle komme i en lignende situasjon.

 

(Kai og Hege, takk for at jeg fikk dele deres historie. Frank og Anne-Tove, takker også dere for at dere delte erfaringer med det samme, og for at dere lot meg dele).

Fra Skademeldingen; 

Her står fullt navn, adresse, fødsels- og personnr., mobilnr., e-post, forsikringsavtalenr. og førerkortnr. + hvilke førerkortklasser.
Alle disse personlige opplysningene var da utlevert, med signatur nederst.

 

Tips på veien

1. Kontakt gjerne forsikringsselskapene til begge parter umiddelbart

2. Be om mobilnummeret der og da, og ring opp motparten umiddelbart mens dere står der

3. Sjekk vognkort mot førerkort for motparten

4. Kontakt Politiet om du er i tvil, eller har en dårlig magefølelse


 

HAR DU TIPS OM SVINDEL OG BEDRAG, ELLER ANNET SOM JEG BØR DEKKE PÅ BLOGGEN?

Send en e-mail til Kjell-Ola.kleiven@rignorge.no

Stay safe, og share if you care

 

Les også - Ikke la dem ta livet av krona

Les også - Er vi så lettlurte på Facebook

Les også - Da jeg drakk mine siste dråper alkohol

Les også - Min best bevarte hemmelighet

Følg meg gjerne på min offentlige profil på Facebook her; MIN FACEBOOK!

 www.kjellolakleiven.no

TAKK FOR BESØKET!

Tips til bloggen kan sendes til Kjell-Ola.kleiven@rignorge.no

Alt godt herfra og stay safe!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits