Den norske livsløgnen står for fall«Tar du livsløgnen fra et gjennomsnittsmenneske tar du lykken fra det med det samme.»

Den norske livsløgnen står for fall og i beste Ibsen og «vildanden» stil er det bare vi selv som tror at ingen ser det. Vi er nemlig så opptatt så opptatt av selvrealisering med hytteturer, fancy-ferier, og designer-vesker at vi ikke får med oss det hele verden for lengst har forstått.

NORGE ER IKKE VERDENS RIKESTE LAND.

Ikke er vi det mest veldrevne heller, og der oljekronene for noen år tilbake kunne kjøpe oss ut av problemene, så vil vi med dagens olje-kurs ligge ekstremt dårlig ann om vi ikke får sving på sakene. Forstår dere hva jeg sier?

Pilen peker nedover!

I nasjonen Norge har vi blitt fortalt i flere ti-år allerede at vår velstand er uten sidestykke. Vi har blitt fortalt om oljefondet, og all den gleden som disse pengene ved et edruelig forbruk skal gi fremtidige generasjoner av nordmenn. Nå har livsløgnen for fullt begynt å slå sprekker, og verre vil det bli.

Livreima har blitt så godt lagt ut at det skal godt gjøres å stramme den inn ved tøffere tider i vente

Det norske forsvaret er praktisk talt nedlagt, Politiet mangler ressurser, skolene har ikke materiell og kostnadsnivået for offentligsektor er så høyt at det må et mirakel til for at vi skal kunne holde det gående på samme nivå. I tillegg har vi sykehusene som skrangler av gårde, og fremtidige pensjonsforpliktelser til offentlig ansatte som allerede har spist opp mesteparten av det berømte fondet.

Hva slags annenrangs nasjoner er det som ikke har penger til et sterkt nasjonalt forsvar?

Når nordmenn de siste årene har gått fra et edruelig forbruk med «hytter på fjellet» uten innlagt strøm og do, til palasser i beste Hollywood stil på de samme fjelltoppene så forteller dem om en bakkekontakt som er stadig mer fraværende, og når vi sitter på vei til hytte på torsdag ettermiddag fordi køen på lørdag er så altfor lang, så har vi bommet fullstendig. Vi har glemt hva nasjonen Norge egentlig ble bygget på!

Det heter hardt arbeid, og våre forfedre gjorde det hver dag. Enten de gjorde det på et jorde eller i en fiskebåt.

Når vi som nasjon siden seksti tallet har levd godt på oljen i Nordsjøen så skulle man kanskje tro at disse pengene ville kunne gi oss økt innovasjonstakt, og evne. Man skulle kanskje tro at dette virkelig ville gi oss et konkurransefortrinn som gjorde at vi virkelig fikk bevist det lands-moderen Gro, engang sa. «Det er typisk norsk å være god» sa hun.

Jeg er helt uenig. Det er typisk norsk å være middelmådig, og det vil gjøre seg gjeldende helt til livsløgnen faller. Når det «dumme», utsagnet om verdens rikeste land er falt til grunn så kanskje vi kan begynne å rette blikket mot det skape verdier fremfor å bygge kunstig høyt forbruk og kostnadsnivå.

Er skolene våre i verdenstoppen? Universitetene? Eldreomsorgen? Sykehusene?

Kanskje vi da til og med kan tenke innovativt slik at forsvarsevnen til nasjonen kommer opp på et akseptabelt nivå.

I dag sitter vi nemlig totalt ubeskyttet fra et eventuelt angrep, og tror at vi er verdens mest velstående befolkning.

Selv jeg forstår at når det er min tur til å motta pensjon så er kassa tom.

 

Det er enda godt at livsløgnen er i ferd med å slå sprekker.

Da kan det nemlig hende at vi våkner, for realiteten er at  "Keiserens nye klær aldri ankom Norge"

 

Følg meg også gjerne på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola

 

 www.kjellolakleiven.no

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits