Dette er den viktigste bloggen jeg har skrevetDet er for enkelt å stjele barn i Norge

Tenk deg følgende scenario, og se for deg at det hadde skjedd med et av dine barn.

En mamma, og en pappa skal skilles og da de to foreldrene kommer fra ulike nasjoner, og skal bo i ulike land så får moren foreldreretten. Moren er norsk, og også datteren på fem år er oppvokst i Norge.

Datteren elsker pappen sin, og avtalen tilsier at hun skal besøke pappaen i de store utland. Hele fire ganger i året skal hun besøke faren, men under et besøk så skjærer deg seg mellom de to. Faren ender under en krangel opp med å slå til datteren.

Ikke hardere enn at hun står oppreist, men så hardt at hun blir livredd.

Etter dette vil jenta bare hjem.

Pappaen blir etter litt tid fratatt all omsorg som følge av vold, og moren har det fulle og hele ansvaret.

Bortføringen

En stille sommerdag møter pappen opp i jentas barnehage i Norge, og drar henne med seg. De reiser rett til flyplassen, og hopper om bord på første fly ut av landet. Barnehagen stiller ingen spørsmål, og det gjør de ikke på flyplassen heller.

På flyplassen vet de ikke hvem faren, og datteren egentlig er, og de vet heller ikke at han er fratatt både foreldrerett, og omsorg. De vet ikke engang hva han egentlig heter for billetten er kjøpt i et annet navn enn hans eget, og det er ingen ID kontroll innen Schengen når du reiser ifra Norge.

Hvorfor sjekker vi ikke om reisende bruker falsk ID, eller reiser i falsk navn?

Tidsgapet

Fra faren og datteren rømmer landet til moren kommer, og skal hente i barnehagen går det hele seks timer, og på de seks timene slåes det dermed ikke noen som helst alarm.

Fra faren, og datteren rømmer landet til lokale norske myndigheter er i gang med å utrede tar det et helt døgn, og da kan man spørre seg følgende;

Har vi egentlig kontroll på norske barn som ufrivillig reiser ut av landet med fly?

Moren føler seg selvfølgelig skyldig for at datteren er bortført, og hun forsøker forgjeves å komme i kontakt med faren, men det eneste hun får til svar er at datteren nå skal bo der. Det har faren, og farens familie bestemt. Hun føler seg maktesløs og nedslått.

I en stadig mer global verden er vi nødt til å ha bedre kontroll på innreise og utreisepunkter for fly. Hvem befinner seg egentlig på fly inn og ut fra Norge.

Hos Politiet tar man selvfølgelig saken på alvor, og arbeidet får prioritet, men uten de helt store resultatene, for verden er stor, og fortsatt er det slik at enkelte verdenshjørner ikke er særlig vennlige når det gjelder utlevering av barn. Barnet er jo tross alt bare 50% norsk.

La meg fortsette, og denne gang er eksemplet noe helt annet.

Det uskyldige eksperimentet

I sommer diskuterte min kjæreste, og jeg om vi skulle reise på ulike fly ut av landet med barna fordelt mellom oss. Jeg ville i så fall reise med eldstemann som biologisk er hennes sønn mens hun ville reise etter med de to andre barna.

Kjæresten mente at vi trolig ville bli stoppet på flyplassen da jeg reiste med et barn som ikke var mitt eget, men eksperimentet viste det motsatte, og da kan man spørre seg selv. Hva skal til for at et barn blir stoppet på en norsk flyplass?
Er det i det hele tatt noen kontrollrutiner som ville kunne fange opp utreise som ikke er ok?

Terrorister & fly

Har vi allerede glemt 11 september og Twin Towers?

La oss snu på det en tredje gang. Jeg har tidligere etterlyst kontroll når det gjelder etterlyste terrorister, og andre på «flight ban» lister som reiser inn og ut av Norge. Den manglende ID sjekken på flyplassene gjør at det er umulig å sjekke disse opp mot passasjer lister. Vi vet jo ikke hvem de egentlig er.

Den samme manglende kontrollen som gjør flyplassene våre til tumleplasser for terror-Trond og vennene hans er den samme manglende kontrollen som gjør at norske barn havner på den andre siden av jord-kloden, og det helt ufrivillig.

Hvorfor sjekker vi ikke hvem som er på fly?

Hva skal egentlig til for at vi skal begynne å kreve legitimering/ID kontroll ved inn og utreise fra Norge? Det nytter ikke å skylde på Schengen avtalen, for de sjekker ID selv innen Schengen motsatt vei.

Det er bare i oljelandet Norge at det er for dyrt å sjekke hvem som går ombord.

 

Det er bare i Norge (verdens rikeste land) at vi skal spare penger på fjerning av sikkerhetsrutiner.

Følg meg også gjerne på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola

 

 www.kjellolakleiven.no

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits