Politiet i Norge bør ikke bære våpen uten betydelig med skytetrening!
- Vådeskudd, våpen-hamstring og elektrosjokkvåpen

HADDE DET IKKE VÆRT EN IDE MED VÅPENTRENING FØR VI LEVERTE UT SKARPLADDE VÅPEN?

Den midlertidige bevæpningen av politiet er nå forlenget med åtte uker. Samtidig vurderer politiet å ta i bruk elektrosjokkvåpen dersom trusselbildet mot Norge vedvarer. Jeg er litt skeptisk til fortsatt bevæpning, og grunnen er enkel. Ikke bare skaper dette en opptrapping av våpen hamstringen til kriminelle miljøer. Det skaper også en rekke situasjoner som kan føre til mer fare enn om situasjonen ble løst uten kuler og krutt.

Det tar tid å bygge opp en våpenkultur som forsvarer bevæpning

Terror trussel er begrunnelsen men stopper man virkelig fundamentalister med håndvåpen

Norsk Politi har alltid vært kjent for å være våpenløse, og jeg tror faktisk at dette er den siden jeg liker best ved «Naive Norge». Et våpenløst politi gjør nemlig sitt til at også lovbrytere, og kriminelle miljøer i mindre grad føler behovet for å bygge opp arsenal med kuler og krutt som gjerne er kjøpt på det svarte markedet.

Det å ta livet av en enkelt offentlig tjeneste mann er ikke spektakulært nok til at terrornettverkene tar seg bryet. De vil ha overskrifter som skaper frykt!

Når det gjelder terrorgruppene som skal utgjøre en trussel mot Norge og norske interesser så er de ikke først og fremst kjent for angrep med håndvåpen. Det handler først og fremst om eksplosiver, og da hjelper det lite om du står klar med håndvåpen. Annet enn signaleffekten da som også utgjør en viktig del av en slik vurdering.

ABB er vel nærmest den eneste terroristen som hadde blitt enklere å pågripe med lett tilgang på håndvåpen, men hvor mange er det av han?

Videre vil bevæpning av Politiet over lengre tid også kreve mer innsats når det gjelder både skytetrening og våpenhåndtering. En ladet pistol i hånden på en Politi mann eller kvinne som ikke er vant til å lene seg på en skarpladd revolver i en stress-situasjon kan raskt føre til irrasjonelle handlinger, og slike vil komme før eller siden. En annen side ved det er at en Politimann, eller kvinne får sitt eget våpen snudd mot seg selv.

I tillegg vil andre uhell  garantert komme.

Så langt har bevæpningen i Norge ført til to vådeskudd, og selv om begge skal ha skjedd inne på Politistasjoner så kan man jo spørre seg hvordan dette kunne skje? Med våpensikring, og trening skal ikke slikt kunne skje.

Sannsynligheten er større for at Politiet ved bevæpning skader seg selv, enn at de ufarliggjør en terrorist 

Som sagt, jeg er skeptisk og mener at vi slå lenge som mulig skal holde på vårt nærmest våpenløse samfunn.

Bevæpning over tid kan i verste fall føre til USA tilstander, og vi vet alle at amerikanske politimenn dreper i tjenesten, med eller uten legitim grunn så altfor ofte.

 

Er du enig med meg? Eller tar jeg helt feil?

Del gjerne dine tanker med meg i kommentarfeltet nedenfor!

 

Følg meg også gjerne på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits