De fant deg på Instagram, og vil gjøre deg til superstjerne

Nå bruker de Instagram for å svindle deg, eller sønnen og datteren din. Drømmer brukes som lokkemat for å lure offeret.

Om du gir meg 10.000 Euro nå, da får du 13.000 tilbake om en måned.

Er du en av de som har fått tilbud den siste tiden som gjorde at du trakk litt ekstra på smilebåndet? Jeg har fått flere mailer fra lesere av bloggen som har mottatt gullkantede tilbud om alt fra  karrieremuligheter uten krav til arbeidsinnsats, til geniale investeringer som vil gjøre deg til en lokal mini-Røkke over natta.

Du har sikkert hørt det før, og dermed blir dette muligens gammelt nytt, men jeg gjør et forsøk likevel. Sensommeren er ikke bare den tiden på året da flest av oss er i et slags vakuum, etter ferien og før hverdagen har gitt oss et skikkelig spark bak. Det er også den tiden på året da mange teller på knappene, og vurderer et jobbskifte eller ny karrierevei, og nettopp derfor popper gjerne tilbud om raske penger som er for gode til å være sanne opp på denne tiden av året.

Ditt ansikt er verdt 100.000 dollar. Du må bare betale først!

Det beste av alt er at disse tilbudene alltid er helt risikofri. I alle fall om vi skal stole på avsender.

Her følger noen utdrag fra de mest underholdende mailene som lesere av bloggen har fått fra luringer i sommer, og trenden er at stadig flere av svindelforsøkene starter på Instagram. 

Instagram har blitt svindlernes nye favorittverktøy

#1

Klar for Modell-karriere i USA? Vi representerer et byrå som jobber med kampanjer for blant annet Coca Cola, og Calvin Kleiven, og våre talentspeidere har identifisert deg på Instagram som en potensiell kandidat til å fronte en ny kampanje (verdt 100.000 dollar) for et stort amerikansk klesmerke. For å kunne bli vurdert til jobben må du overføre et gebyr til Association of brand model på 1000 Euro. Gebyret kan du overføre ved å bruke nett-valuta løsningen nedenfor. Vi ser frem til å motta bekreftelse på overført belop.

(Nei, supermodeller finner man sjelden på Instagram, og trutmunn bildene dine har heller ikke bitt en gullgruve. Du er forsøkt svindlet)

#2
Kjære Anne, vi representerer et selskap som forvalter formuene til noen av de mest innflytelsesrike menneskene i Asia, og nå har vi kommet over deg og ditt navn via felles kjente i Norge. Vi er i ferd med å kapitalisere opp et selskap her i Sør-Øst Asia, og i den forbindelse henter vi også kapital i de nordiske pengemarkedene. Vi kan tilby deg å investere fra så lite som 10.000 Euro med en garantert opp-side på tretti prosent over de neste tretti dagene. Av interesse? Send oss i så fall vedlagt bekreftelse i retur.

(Garantert opp-side og 30% prosent? Ehh, nei den står vi over. Det finnes ingen garantier i finans)

Klart du skal hjelpe kongen av Langtvekistan

#3

Kjære Arne-Jonny, jeg representerer kongen av Iman som for tiden lever i Eksil i Kuala Lumpur, og dermed er forhindret fra å overføre familieformuen på en milliard dollar til sitt nye hjemland. Da vi har fått anbefalt deg og dine tjenester av fortrolige venner av kongen vil vi kunne tilby deg 0,5 prosent av formuen for å sørge for at kongen får pengene sine. Alt du behøver gjøre er å overføre 5000 Euro til vedlagt kontonummer samt signere på at du er kongens konto-disponent i Europa. Vi vil deretter gi deg full rett til å disponere kongens konto.

(Konge, og konto-disponent for et lurendreier skapt land. Nei, jeg ville heller stått over denne enn å bli hoffnarr for et knippe lumske luringer med god fantasi og total mangel på «common sense»).

Jeg klamrer meg igjen til noen av morfars gode ordtak, og deler dem gjerne med deg. Det finnes ikke noe som heter gratis lunsj, og når noe virker for godt til å være sant så er det som regel det.

Om du fortsatt er i tvil så kan du få ett til;

Skomaker bli ved din lest, og er du usikker på om du er forsøkt svindlet så spør meg gjerne. Daglig får jeg flere titalls mailer om ulike svindelformer og de fleste er gjengangere.

Har du selv fått mailer som er av typen der svindlere er så kreative at du ikke vet om du skal le eller gråte? Eller har du tanker om at andre lar seg lure? Del gjerne med meg nedenfor.

Stay safe!

 

 

Følg meg også gjerne på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits