Du har et problem om du ikke betaler, men du har to problem om du gjør som de sier


Bandittenes nye favoritttriks

Du har et problem om du ikke betaler, men du har to om du gjør som de sier

Mye kan tide på at ressurssterke nordmenn blir stadig mer utsatt for trusler, utpressing, avlytting og andre former for spekulative tjuvtriks, og i lys av dette trengs nye beskyttelses-metoder. Du har kanskje fått føle den nye kriminaliteten på kroppen du også?

Lær ordet tiger-kidnapping først som sist

Som følge av at vi mennesker gjennom Internett og mer åpne grenser har sørget for at verden har blitt stadig mindre har kriminelle nettverk funnet veien til Oslo, Trondheim, Bergen og resten av nasjonen. Organiserte kriminelle som vet å utnytte at Ola og Kari nordmann ved hjelp av egen kjøpekraft heller betaler seg ut av problemer, eller lukker øynene enn å kontakte myndighetene. For som en klient sa til meg for en tid tilbake «Politiet de lekker de». Han tenkte selvfølgelig på informasjon, og frykten hans var at en Politi anmeldelse ville føre til at media fikk vite om hans «problem». Det ville igjen kunne medføre at «problemet» eskalerte, og det fryktet han nesten mer enn det å skulle betale en kriminell bande for å bli kvitt trøbbel.

Trusler eller ikke, jeg betaler for å beskytte familien min, sa han.

Jeg ville politi-anmeldt om jeg var i hans sko, men han var ikke til å rikke.

Rådet han da fikk fra meg var ikke til å misforstå. Det eneste du oppnår ved å betale kriminelle er å gi dem en forretnings-modell, og slikt skal vi ikke gjøre det. Vi skal heller analysere det mulige trusselbildet, og da vil vi raskt se om det virkelig er reelle grunner til å frykte bandittene.
Det ble aldri betalt noe fra klienten, og trusselen ble med tid og stunder borte.

Din frykt, er en mulig inntekt for slu skurker

De nye trusselbildene som vi stadig oftere ser er gjerne myntet på en persons frykt for at informasjon skal lekke ut, eller at familie og venner skal bli skadet, og formene en slik trussel kan komme i er mange. Tiger-kidnapping, honey-traps, avlyttings basert utpresnings-kriminalitet, eller ID-tyveri med tilhørende konto-tømming eller cyber-ran. Truslene har mange navn, men det viktigste med dem alle er at sjelden eller aldri forekom på norsk jord for noe få år siden, og verre vil det mest sannsynlig bli.

Grunnen til dette er nemlig at norsk velstand er allmenn kjent på kontinentet, og vi er ikke like flinke til å beskytte oss som nasjoner der slik kriminalitet har vært på agendaen i flere ti-år allerede.

Vår forsvarsmur i «Fort-Norge» har alltid vært vår geografiske plassering utenfor Sentral-Europa, eller som en kollega bruker si det. «Vi nordmenn bor litt utenfor kartet, og kartet er forandret».

Utenfor kartet eller ikke, så er det greit å vite følgende;

1. Alt som kan bygges av teknologi kan "hackes" eller avlyttes
2. Trusler blir ikke borte ved å betale de som truer
3. Selv om du ikke er rik eller kjent kan du være et mulig offer for disse kriminalitetsformene
4. Ingen av de som har blitt utsatt for disse kriminalitetsformene hadde trodd at det skulle skje med dem.
5. Risikoen er alltid størst når du tror at du er helt trygg, og vis versa.

Om du skulle bli utsatt for noe slikt er det viktig å søke hjelp, og få gode råd.

Også verdt å huske;

1. Om du frykter at mobil eller nettbrett er overvåket så få det sjekket

 

SHARE IF YOU CARE  - ELLER PÅ GODT NORSK - DEL OM DU BRYR DEG!

 

Følg meg også gjerne på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits