5 kjennetegn på et vaskeekte nett-trollLa meg starte med å konstatere det opplagte først. Som mann i slutten av tretti-årene er jeg ikke noen opplagt blogger, men verden er i forandring og dermed kan selv en snart førti år gammel mann blogge i det offentlige rom på linje med rosa-bloggere og andre forståsegpåere.

Stort sett er jeg stolt av produktet ww.kleiven.blogg.no, og jeg nyter dialogen med bloggens lesere men noen ganger lurer jeg på hva jeg egentlig driver med. Du kjenner kanskje følelsen av at noe ikke er helt greit? La meg dele en tankerekke med deg.

Det er en glede å blogge, og jeg føler meg privilegert som får lov til å dele tanker med dere alle, men noen hendelser gjør at man stiller spørsmål ved hvorfor man tar seg bryet. Disse hendelsene kommer gjerne som påfølgende reaksjoner på innlegg, og i konsekvens betyr det at jeg etter blogger mottar meldinger fra anonyme nett-troll på mail, eller i kommentar felt som er av en slik art at de i den virkelige verden utenfor web-ruta ville blitt kategorisert som trusler, eller grov sjikanering.

«Du er en jævla fitte Kleiven, og jeg vet hvor du bor»

Jeg bryr meg lite om slike kommentarer rent personlig, og jeg vet at det er en del av «gamet», men det er ikke nødvendigvis like uproblematisk for barna i huset å møte på meldinger som kaller pappa, eller familien for ekstremt grove ord. Ord som de sjelden eller aldri har sett. Verre blir det når de samme meldingene gjerne truer, eller antyder at individet som sender ikke er helt i vater. Skjønner du hva jeg mener?

Du behøver ikke true familien min eller meg om du ikke liker bloggen min. Du behøver ikke lese den engang:) Fritt land det her!

Slike "hat" meldinger er gjerne skrevet i affekt, og siden jeg lever av å vurdere risiko så avskriver jeg 99% som ufarlig pjatt. Tåkeprat som er skrevet av mennesker som sikkert også over frokostbordet med egen familie bruker ordene «Rasshøl», «Fitte» og «Straffepult». Dette er vokabularet de behersker også i sin hverdagslige dagligtale.

Det er likevel drøy kost når slike meldinger sendes til folk de ikke kjenner, og spesielt at de sendes etter innlegg som neppe kan provosere andre enn eksplosive hissigpropper med kort lunte, og tilsvarende manglende impulskontroll.

 Når jeg nå skriver dette innlegget så handler det mest om alt om at jeg i ni av ti tilfeller virkelig gleder meg over tilbakemeldingene, og feedback som dukker opp på bloggen, og jeg liker faktisk meningsmotstandere som på et vel artikulert sett evner å kommunisere hvorfor de er uenig med hva jeg enn måtte ha skrevet.

Blant den resterende prosenten så etterlyser jeg det som vi på barneskolen kalte god folkeskikk, og tro det eller ei. Den er faktisk like aktuell i dag som da jeg gikk i kortbukser for noen tiår siden. Den samme folkeskikken burde i dagens samfunn vært skrevet i kursiv som en del av nettvettreglene, og den er ikke mindre relevant selv om kommunikasjonen i 2015 stort sett skjer på nett, og ikke ansikt til ansikt.

Spark etter meg, og ikke etter familien min

Jeg tror nemlig ikke at  adferden ville forekommet om disse sinnataggene sto fremfor meg, eller noen av mine blogg-kollegaer. Det er nett-trollene for feige til, og nettopp derfor gjemmer de seg i skyggen bak 4G, nettbrett og PC.

Dagslys, og den virkelige verden det tåler de ikke.

 

SLIK KJENNETEGNES ET VASKEEKTE NETT-TROLL

1.STARTER SETNINGER MED BANNENORD, SKRIVEFEIL ELLER ANGREP PÅ ENKELTINDIVIDER

2.SKYLDER ALT SOM SKJER I VERDEN PÅ POLITISKE AVGJØRELSER SOM GJERNE ER TATT AV AP

3.EKSTREMT BEHOV FOR Å PLASSERE ANDRE POLITISK, OG DA HELST BASERT PÅ BEGREPENE "KOMMUNISTER" OG "NAZISTER"

4.HENVISER GJERNE TIL LIVETS HARDE SKOLE

5.ELSKER Å PLASSERE ANDRE I BÅS. OG DA SOM JÆVLA SOSS ELLER FORBANNA KOMMUNIST.

 

Følg meg også gjerne på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits