Nå er det høysesong for denne svindelen

- Så smart at de fleste går fem på

Denne uken kom jeg som mange andre hjem fra ferie, og postkassen var som den bruker å være på denne tiden av året. Den var fylt til randen, etter noen uker uten tilsyn. Naboen hadde selvfølgelig hentet inn litt post underveis i ferien men like fullt så postkassen min ut som en gedigen fest for papirtyper av alle slag.
Blant de mer trauste konvoluttene lå flere forsendelser med merker som tydet på at de kom fra det store utland, og avsender landet var det samme som landet der jeg i år ferierte. Spania!

De spanske konvoluttene inneholdt det som for meg så ut til å være fartsbøter fra feriestedet Gran Canaria. Hadde jeg kjørt for fort, og røket på en fotoboks? Tvilen slo meg i magen som reell knockout Cecilia Brækhus verdig.

1000 Euro i bot

Det gikk kaldt nedover ryggen. 1000 Euro i bot er ikke kult, og spesielt ikke etter lang ferie, men la oss komme til det mer spennende poenget.

Bøter er ikke blant min favorittforsendelse, og min første tanke var å betale med en gang. Jeg er jo tross alt på samme feriested hvert år, og det ville være for jævlig om jeg skulle havne i trøbbel neste gang jeg tok turen til øya. Opplevelsen av frykt gjorde at jeg ivret etter å betale. En tilfeldighet? Neppe!
Litt undersøkelser viste at bøtene ikke var av det ekte slaget, men de var godt utførte kopier av bøter som det spanske Politiet bruker, og de var skrevet på et slikt sett at jeg skulle forstå at jeg ved manglende betaling ville få problemer om jeg senere forsøkte å leie bil, eller på annen måte bevege meg som bilist i Spania.

Det hele er ekstremt godt organisert, og tilrettelagt.

Det var bare en feil ved bøtene, og den feilen kostet bandittene minst tusen Euro. Kontonummeret som skurkene brukte var til en bank i et annet land enn Spania, og ved sjekk viste det seg at bøtene var rent lureri. De var kokt sammen basert på en mal som tidligere har fungert i flere ande land, og metodikken er sofistikert fordi bakmennene har fått tilgang på informasjon om hvor potensielle offere har feriert. Har du vært i Italia? Da får du en italiensk bot, og nå som de fleste kommer hjem til fulle postkasser som min så er sannsynligheten stor for at vi faktisk betaler.

Med andre ord. Sjekk posten din tre ganger før du betaler, og husk frykt er skurkenes fremste virkemiddel.

Ikke bli deres neste offer.

Med ønske om en strålende høst til dere alle. 

 

KOMMENTER GJERNE INNLEGGET NEDENFOR

Følg meg også gjerne på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits