Pommes Frites turisme, og annen djevelskap- For enkelte er det å slakte andres ferie bedre enn å nyte egne opplevelser

JEG FORSTÅR IKKE HELT HVORFOR DET ER ET PROBLEM AT MIN FERIE IKKE VAR KUL NOK FOR DEG?

I sommer lærte jeg et nytt ord, og nå tenker jeg å bruke ordet for alt det er verdt. Min gode venn, og alltid muntre kompis Frank har ikke bare en rapp kjeft. Han har også gode beskrivelser av det meste som skjer her til lands, og da han hørte hvor jeg skulle på sommerferie kom det verbalt oppgulp i mitraljøsefart fra den glade kompisen. «Pommes Frites turist», nærmest skrek han.

Sekunder senere var jeg både avskiltet som familiefar, og plassert i kompisens kategoriserende ferie-bås.

«Pommes frites-turisme», spyttet Frank ut mellom leppene som var både stramme, og strenge. Det var liten tvil om at Frank verken likte, eller sympatiserte med mitt valg av sommerferiested. For Frank, er og blir mitt feriested Gran Canaria å betegne som Pommes-Frites turisme, eller søppelturisme som han også kaller det, og da spiller det liten rolle om man bader, surfer eller henger fra en klippe på en kanarisk fjell-topp. Nei, på den steinrøysa skulle han aldri legge sine bleike legger, og langt mindre spandere sine hardt tjente kroner.

«Nei, Kanariholmen den kan du få ha alene Kleiven» 

Du skjønner kanskje hva han mener? Eller er du som meg en av de nærmere 250.000 nordmenn som sist år besøkte Gran Canaria for ferie?

Ferievanene dine forteller hvem du er, sa Frank som til daglig jobber med salg, og dermed er selverklært ekspert når det gjelder å kartlegge mennesker, og deres levesett. Han er ikke alene om å nyte det å slakte andres ferie. Hver eneste år føler flere her til lands seg tvunget til å pynte på feriehistoriene, eller gjøre reisen litt bedre enn den egentlig var, og verktøyet for de fleste ferie-pimperne er sosiale-medier. Det har aldri vært enklere å lyve litt, enn med bilder i sosiale medier, eller ved å pynte litt på historiene om hvor fint hotellet eller destinasjonen egentlig var.

MÅ VI NORDMENN VIRKELIG JUKSE MED FERIEMINNENE FOR Å IMPONERE FOLK SOM VI KNAPT NOK KJENNER?

De som ikke pynter eller pimper kan raskt bli offer for nett-troll, og andre kjeftesmeller, skrev en familie mor til meg på mail sist uke og da snakket hun ikke engang om barn, men om voksne folk. For barn og de litt yngre kan det å ikke ha vært på utenlandsferie, eller å ha bodd på feil hotell medføre ren mobbing, og feriemobbingen er ikke nådig.

IKKE FORTELL MEG HVA FERIEN DIN KOSTER, MEN DEL GJERNE DITT BESTE FERIEMINNE

"Eldstemann i husstanden hos oss fikk passet påskrevet av en feriekompis fordi vi i vår leilighet ikke hadde svømmebasseng ved leiligheten"

Mitt argument for valg av leilighet uten basseng var at barna hadde sjøen i kort gangavstand, men slik ser ikke ferie-mobberen. Han eller hun er bare ute etter å finne feil ved din eller min ferie, og det vi trodde var idyll blir plutselig mobbemat. Forstå det den som kan!

Når sommerferien for de fleste av oss nå går mot slutten kan det være greit å sende barn, og voksne noen signaler om den gleden vi har hatt i ferien, og ferieglede handler ikke om stjerner, utenlandske ferieparadis eller kostbare boliger med svømmebasseng. Ferie handler om tid borte fra hverdagen, og den følelsen kan du få nærmest hvor som helst.

Feriefølelsen får du det sekundet du innser at du ikke skal på jobb eller skole, og den følelsen krever ikke annet enn det å ta seg fri fra daglige sysler.

 

Med ønske om en strålende høst til dere alle. 

 

KOMMENTER GJERNE INNLEGGET NEDENFOR

Følg meg også gjerne på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits