Har du noen gang hevet deg ut i fritt svev fra et velfungerende fly?


- Baller til å prøve selv når ingen har troen på deg

Har du noen gang hevet deg ut i fritt svev fra et velfungerende fly? Gründer-følelsen kan føles nettopp slik, og kanskje er det derfor så altfor få her til lands som tar mot til seg, og sier opp den trygge jobben for å leve ut drømmen om å skape noe eget.

I et hav av dommedagsprofeter, jantelovaktivister, og andre forståsegpåere kan drømmen om eget selskap virke farlig fjern, men sannheten er at suksessfulle bedrifter har blitt startet siden tidenes morgen, og slik vil det fortsette til evig tid. Skal du kanskje kaste deg på grunder-bølgen du også, eller er du allerede i gang?
I så fall kan kanskje næringsministerens tanker om en mer offensiv strategi for å øke skaperevnen i en tidlig fase bidra til at nettopp du hiver deg i det. La meg dele hennes ord;

- Flere må tørre å satse!
- Norge må omstille seg for å være rustet for fremtiden. Vi trenger flere gode gründere til å bygge lønnsomme og bærekraftige bedrifter. En vanlig utfordring for gründere er tilgang på penger i de tidlige fasene. Vi må legge til rette for at de kan videreutvikle sine ideer. For fremtidens arbeidsplasser vil bli skapt av mennesker som tør å satse, sier næringsminister Monica Mæland.
I bakspeilet

Da en liten gruppe partnere med meg startet selskapet RIG for snart fem år siden var det verken statlige, eller offentlige støtteordninger som gjorde at vi kom i gang, men risikovillige investorer og andre kjente som sammen med oss så et potensial i vår ide om å skape et miljø for risiko i Norge. De satset med oss, og takket være deres tro på vår skaperevne så gikk det bra gjennom en trang fødsel. Fem år senere så er vi her fortsatt, og vi har befestet vår posisjon som et nordisk risiko-hus.
Om din drøm er å skape noe eget innen helse, velvære, media eller elektronikk så er det en drøm du skal følge. Eller for å sitere en kompis av meg. «Norge er et konge land å være grunder i. Om alt går til helvete så havner du ikke på gata, men i et litt mer avsidesliggende nabolag» Hvem kan vel si nei til noe sånt.

Nei, fra spøk til revolver. Om du som meg liker varierte dager der målet, og reisen dit er like spennende da skal du rette opp ermene og ta første spadetak. Det er nemlig noe så utrolig engasjerende ved å bygge et eget levebrød.

Med en ny satsning fra det offentlige Norge vil muligens også staten gi såkorn som ikke bare gir deg muligheten til å leve ut drømmen.
Det kan være såkornet som reder oss den dagen oljen er borte, og en slik mulighet kommer ikke hver dag.

Dagens ord er gründer, gå til verks!

 Topp 5 meldinger nærmest alle grundere får.

1. Dette kommer aldri til å gå.

2. Noen har garantert gjort dette før deg.

3.Nei, dette kan man ikke leve av

4.Hahahahahahah, seriøst?

5. Du har vel ikke sagt opp vel?

 

 

 JUST FOLLOW YOUR DREAMS AND YOU WILL BE OK

 

 Les også; 

Mine topp 10 gründer-tips

http://kleiven.blogg.no/1434016906_mine_topp_10_grundert.html 

 

DEL GJERNE DINE TANKER OG KOMMENTARER NEDENFOR:)

Følg meg også gjerne på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola

 

& Som alltid; Share if you care!

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits