Nytt IT-system bruker tatoveringer for å avsløre kriminelle

Fengsels og gjeng-tatoveringer har lenge vært et sett å vise tilhørighet

- Nå tar ny Robocop et oppgjør med tatoverte luringer

Har du planer om å gjennomføre et lovbrudd, eller en aktivitet som krever at du er fullstendig anonym? Nå har forskere klart å fremstille et program som gjør at man med millimeter presisjon kan identifisere og analysere ulike personers tatoveringer for deretter å kunne pågripe vedkommende. Løsningen som er en videreutvikling av tidligere løsninger som har vært testet har ved ulike målekriterier vist en helt annen presisjon enn sine konkurrerende søster-løsninger, og produktet vil dermed trolig være å finne på grenseoverganger, og andre steder som er spesielt utsatt for suspekte handlinger.

Systemet som både gjenkjenner og analyserer risiko ved ulike tatoveringer kan eksempelvis gjenkjenne symboler, og tegn som ofte brukes av ulike narko-kartell, gjenger og bander. Det samme systemet kan også spotte en tatovering som tidligere er registrert på en dømt person, eller en pågrepet person, og skal da gjerne brukes i forbindelse med etterlysninger eller jakt på mennesker som er på rømmen.

Den største forskjellen på den nye løsningen, og tidligere systemer skal være at programmet benytter en ny algoritme som bedre treffer og klassifiserer ulike treff. Opphavet til det nye systemet skal være en beta versjon som ble testet under «The London Riots» i 2011. Så vil tiden vise om Anti-banditt programmet rydder gatene for tatoverte skurke-fjes.

Alternativt kan det jo hende at Kjell Kriminell dropper synlig blekk etter dette.

Stay safe, og husk hvor du hørte det først!

 

Les også om verdens farligste tatoveringer her; http://kleiven.blogg.no/1385399352_verdens_farligste_tat.html

 

Send meg en e-mail med tema-forslag til bloggen på kjell-ola.kleiven@rignorge.no

Følg meg også på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola

 

Send meg en e-mail med tema-forslag til bloggen på kjell-ola.kleiven@rignorge.no

Følg meg også på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola

 

 

 

 WWW.KJELLOLAKLEIVEN.NO

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits