Om dere ikke betaler, da knekker vi nettsiden deres, skjønner?
-Stadig flere mottar trusler om DDOS angrep hvis de ikke betaler beskyttelsespenger til banditter på nett.

Som i en gammel mafiafilm har utspekulerte kjeltring-nettverk nå satt i gang aktiviteter mot bedrifter, og bloggere der det kreves oppgjør i Bitcoins for at en nettside eller nettapplikasjon skal få være i fred. 

«Vi kan ikke garantere for din NETT-sikkerhet om du ikke betaler»

Nasjonal Sikkerhetsmyndighet er kjent med at bedrifter utsettes først for et begrenset tjenestenekt-angrep for å fange bedriftens oppmerksomhet. Deretter mottar bedriften, eller bloggeren en e-post med trusler og krav om betaling i Bitcoins. Betales det ikke innen 24 timer blir de utsatt for et større tjenestenekt-angrep.

VI KAN IKKE GARANTERE FOR DIN NETT-SIKKERHET OM DU IKKE BETALER!

"De truet med å sette bloggen min permanent ut av spill om jeg ikke betalte. Beløpet var cirka 15.000 kroner"

I et tjenestenekt-angrep forsøker en angriper å hindre legitime brukere i å få tilgang til en tjeneste eller informasjon. Den vanligste formen for tjenestenekt-angrep er å oversvømme nettet med trafikk. Når du skriver inn URL-en til et nettsted i nettleseren din, sender du en forespørsel til nettstedet om å få se nettsiden. Nettstedet kan bare håndtere et visst antall forespørsler på en gang, så dersom en angriper overbelaster nettstedet med forespørsler, kan den ikke håndtere din forespørsel om å se nettsiden. Overbelastning kan gjøres mot en nettverks-forbindelse, en ruter, brannmur og server. Effekten blir at du opplever et tjenestenekt fordi du ikke får tilgang til nettsiden.

Slik handler du ved angrep

Om du opplever å bli utsatt for et slikt angrep skal du ikke betale, eller ta dialog med bandittnettverket. De vil selvfølgelig fortsette å presse deg om du først betaler en gang, og du har ingen garantier for at de ikke gjør det igjen og igjen.

Sørg heller for å alliere deg med spesialister på området som kan hjelpe deg å styrke forsvarsverkene.

Konsekvensen av å havne på bandittenes kundeliste er  garantert gjentatte angrep, og økonomiske tap som raskt kan eskalere til monster-karakter.

 

 

Send meg gjerne en e-mail med tema-forslag til bloggen på kjell-ola.kleiven@rignorge.no

Følg meg også på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola

 

 

 

 WWW.KJELLOLAKLEIVEN.NO

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits