Pedro er kjæreste med minst seks ulike norske kvinner


Slik fremstår Pedro på nett. (Bildet er sladdet).

HAN SAMLER PÅ NORSKE KJÆRESTER

«Jeg drømmer om deg når jeg lukker øynene»

De møttes på nett, og hun kan ennå huske hvordan han sjarmerte henne fra første sekund. Det var som om han forsto, og som om han så noe i henne som hun alltid hadde ønsket at skulle bli sett. Han var omtenksom, og søt. Sendte god morgen-meldinger, og «sov godt kjære» tekster hver eneste kveld. På bursdagen hennes sendte han blomster med blomsterbud selv om han ikke var i Norge. Han sendte henne brev i den tradisjonelle posten som hun med sommerfugler i magen hentet i postkassen. Pedro var drømmemannen og snart ville han være i Norge.

Det var bare et par hinder på veien.

Pedro var midt i en opprivende skilsmisse i England, og han fryktet det verste. Eks-kona hadde nemlig truet med å ta fra han alt, og hun hadde gode kort på hånden. Pedro som egentlig var fra Chile kjente ikke det britiske velferdssystemet så godt. Han hadde et begrenset nettverk i England, og tannlege-klinikken som han hadde investert så mye i sto på eks-konas navn. Han måtte trå varsomt.

Om kort tid ligger du i armene mine

For Pedro var kvinnen i Norge et signal om håp, og han lot henne få vite nettopp det. Han sendte henne kopi av passet sitt slik at hun skulle kunne beskytte han om eks-kona eller britiske myndigheter skulle holde igjen passet slik at han ikke fikk reist fra landet. Han gav henne kort-detaljene til det som skulle være et American Express Black-kort, og han sa seg villig til å dele påloggingsdetaljene til kontoene sine i flere ulike sosiale-medier. Han ville vise at de kunne stole på hverandre. Tillit var viktig for Pedro!

Det var bre et problem!

Pedro var ikke som andre menn. Pedro hadde nemlig hele seks kjærester og alle var norske. Om de visste om hverandre? La meg komme tilbake til det.

Pedro trengte nemlig nå penger, og det hastet. Han hadde fått et krav mot seg på 10.000 pund og han fikk ikke forlate England om han ikke betalte. I tillegg hadde han fått beskjed om at han måtte kjøpe ut eks-kona av tannlege-klinikken. Kunne den norske kjæresten bare bidra med litt til skattekravet så skulle han betale tilbake så snart han var ute av England. Pedro hadde familiepenger i Chile, og de ville han holde langt unna britiske myndigheter.

Den norske kvinnen hun overførte, og det gjorde de fem andre norske kjærestene hans også. Som takk sendte han et bilde i retur der han holdt en blomsterbukett. Han så litt ut som en Hollywood stjerne der han bak blomsterbuketten smilte mot kameralinsen.

Om du havner i hendene til en nett-date svindler kan det bli dyrt å være ensom

Bildet av Pedro med blomstene, det printet hun og hang på kjøleskapet. Det ga henne inspirasjon når hun tenkte på alle sparepengene som hun hadde sendt fra seg, men det skulle bli verre. Pedro hadde fått sperret VISA-kortet sitt. Kunne hun bare sende over 5000 pund så han fikk kjøpt flybilletter og avsluttet alt i Storbritannia?

Hun følte seg trygg på Pedro som tross alt hadde sendt både kopi av pass, og kredittkort.

La oss spole litt fremover i tid. Pedro, han var ikke fra Chile. Ikke bodde han i England heller, og pengene som ble ført til en britisk bankkonto ble raskt ført videre til en «Offshore-konto». Fra denne havnet trolig pengene i Gambia, for det er der mannen som kaller seg Pedro Barrista i virkeligheten befinner seg. Et dypdykk i IP-adresser, og digitale spor, viser at bildene som Pedro bruker på Facebook profilen sin også er i bruk på minst 80 andre Facebook-profiler.

De er alle ulike avarter av Pedro med sjarmerende historier, og søte meldinger på lur til godtroende norske og vestlige kvinner som søker kjærligheten på nett.

Økokrim sier det på følgende sett når de omtaler fenomenet;

- Vi har henvendelser hver eneste dag. Ofrene blir stadig eldre, både kvinner og menn blir utsatt for dette. Det er veldig vanskelig for mange, sier Anne Dybo i Økokrim til E24.

Hun har ikke et nøyaktig antall saker som har blitt registrert hittil i år, men i 2014 var antallet rekordhøyt. Da ble det registrert 173 ofre, og 210 millioner kroner som var forsvunnet.

Dette er selvfølgelig bare toppen av is-fjellet da de færreste våger å anmelde et forhold der de så til de grader har blitt tatt med buksene nede.

Har du selv blitt kontaktet av Pedro eller en av hans mafia brødre eller søstre?

I såfall bør du avslutte samtalen før den har startet, og gjør det gjerne i beste Ronan Keating-stil.

 

«PEDRO, YOU SAY IT BEST WHEN YOU SAY NOTHING AT ALL»

 

- Pedro og vennene lurte de norske kvinnene for rundt tre millioner kroner, og de er nok neppe alene

- Nettverk som det Pedro tilhører blir stadig mer utbredt, og grunnen er enkel. Det er skremmende lønnsomt å være digital hjertetyv.

-Pedro skal være rundt 40/45 år gammel. De fleste kvinnene er rundt 60.

-Passet til Pedro er falsk, og falske pass med samme passnummer og MRZ-kode kan man kjøpe for 100 Euro på nett

-Bildene som Pedro bruker av seg selv skal være hentet på ulike Facebook profiler. I virkeligheten kunne det vært et bilde av deg eller meg.

-Selv etter at svindelen er avslørt går de fleste ofrene rundt, og tror at Pedro egentlig er et offer. Han er jo så snill!

 

Ikke la dere lure!

 

 

Send meg gjerne en e-mail med tema-forslag til bloggen på kjell-ola.kleiven@rignorge.no

Følg meg også på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola

 

 

 

 WWW.KJELLOLAKLEIVEN.NO

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits