Topp 10 råd ved leie av feriehus

Ikke bli rundlurt når du skal leie feriehus

«Da vi kom til feriehuset som vi skulle ha for sommerferien i fjor sommer var det allerede noen som bodde der. Depositumet som var betalt skulle sikre at vi fikk huset, men utleier hadde dobbeltbooket, og vips var han borte. Det ble en dyr ferie for familien og meg som endte opp med å betale for to steder i to uker» 

Med bare få timer igjen til kalenderen skriker juni, er det mange med meg som er i ferd med å planlegge årets sommerferie, og da kan det være verdt å få med seg noen tips på veien. Det er ingen grunn til å gå i svindler-fella selv om man er lovlig sent ute.

«Utleier nektet å signere kontrakt. Hun mente det var bedre å gjøre det så lite byråkratisk som mulig. Nå har vi ikke sted å bo og får ikke pengene tilbake»

Tipsene nedenfor kan være gode å ha med seg på veien mot en solfylt og problemfri ferie, men det er i tillegg et ellevte råd som alltid bør følges. Bruk huet, og finn et annet hus om magefølelsen sier at noe er galt.

Det er mange skurker der ute som tjener gode penger på deres feriedrøm, og flere av dem mangler totalt det etiske kompasset som de fleste av oss er født med.

Årets tre farligste ord er "vi droppet kontrakt".

Her er min topp 10 liste for feriehusleie:

#1, Unngå store forskuddsbetalinger. Ved konkurs vil du tape innskuddet ditt.

#2, Depositumet skal ikke være uforholdsmessig stort. Det er viktig å se hvorvidt og hva utleier har adgang til å motregne.

#3, Må du betale et beløp på forskudd? Betal med kredittkort! Da er du beskyttet av finansavtaleloven § 54b.

#4, Navn, adresse og telefonnummer til firmaet som leier ut, skal være lett tilgjengelig på firmaets nettsider eller andre kontaktpunkter.

#5, Krev kontrakt, og depositumskonto

#6, Finn ut mest mulig om utleier. Internettsiden skal gi all nødvendig kontaktinformasjon. Leier du gjennom et firma kan Forbruker Europa hjelpe deg. Deres søsterkontorer i Europa kan sjekke om utleieren har anmerkninger. Leier man av privatpersoner kan det være lurt å be om referanser til personer som tidligere har leid.

#7, Ikke bestill direkte på nett før du har vært i direkte kontakt med firmaet, enten pr. telefon eller ved at du får svar på E-post du sender.

#8 Søk på firmanavnet på nettet, og let etter omtale av utleieren. Om du ikke finner utleieren så finn et annet objekt.

#9 Skal du klage, husk å gjøre det på stedet, ikke vent til du kommer hjem!

#10, Ikke lei hus av en utleier som vil ha betalt for strøm, vann etc i etterkant. Slikt skal være inkludert i fastprisen.

 

Med gode ønsker og alt godt for dere alle for sommerferien 2015. 

Send meg gjerne en e-mail med tema-forslag til bloggen på kjell-ola.kleiven@rignorge.no

Følg meg også på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits