Leker Tuppen & Lillemor med BlatterBLATTER GJØR FIFA TIL LATTER 

-Stakkars EU politikere, nå får de ikke reise til Russland heller

Om vi ikke får leke med dere da får ikke dere leke med oss heller - Putin leker Tuppen og Lillemor med EU.

Det var en gang en russisk president som ville vise vesten muskler. 

Som svar på EU sanksjoner der russiske politikere fikk reiserestriksjoner innen Europa etter Ukraina-konflikten så Putin seg nylig nødt til å handle. Resultatet var at han svartelistet hele 89 EU politikere denne uken.

De svartelistede EU-toppene skulle etter russisk ønske ikke offentligjøres ved navn.

Straffen til de 89 EU politikerne er ikke av økonomisk karakter men innebærer at de ikke får innreise til Russland. Såkalt «travel ban»

Den russiske presidenten har dermed kronet en travel uke med nok en slagkraftig handling.

Tidligere i uken gikk den russiske presidenten ut, og viste støtte til Sepp Blatter som under tung skyts fra amerikanske FBI, og sveitsisk politi måte redegjøre for korrupsjons-beskyldninger i FIFA. Korrupsjons-beskyldninger som indirekte også rammet Putin, ved at hele beslutningen om å gi Russland VM i 2017 ble dratt inn i korrupsjonssaken.

USA har ingenting med å blande seg i FIFA beslutninger, sa Putin. 

Blatter gjør FIFA til latter

Når Putin gikk offensivt ut og uttalte at Blatter og FIFA ikke er korrupt så var vel det tidenes bjørnetjeneste. Den russiske bjørnen er jo som kjent totalt korrupsjons-fri. 

Nei, kjøpte venner skal jo også støtte hverandre. Noe annet skulle tatt seg ut!

Om Blatter satte pris på støtten fra sin russiske VM-vert for 2017 det vet jeg ikke, men man kan vel bare anta at skaden ikke ble mindre av denne innblandingen.

Omtrent samtidig som korrupsjonssaken der Blatter ble satt i offentlig gapestokk fant sted ble det også kjent at Putin og hans russiske arrangørgruppe ønsker å bruke straffedømte russiske innsatte til å produsere anleggsdeler for bruk på VM arenaene. Målet med slik produksjon er å få ned produksjonskostnaden, og fanger er jo billig arbeidskraft.

Om dette skjer er trolig Putin på vei mot samme produksjonsmodell som den andre VM-verten Qatar, som skal arrangere VM i 2022. Qatar VM har så langt fått mye kritikk fordi arbeidere har mistet livet under arbeid med VM anleggene. Kritikkverdige, og umenneskelige forhold rundt arbeidsforhold har gitt kritikere av Qatar VM vann på mølla, og situasjonen ser ikke ut til å bedre seg.

Med en gjenvalgt Blatter, og hans nye «wingman» Putin på offensiven ser jeg ingen grunn til annet enn boikott av de to kommende fotball VM. Vi kan ikke som en sivilisert nasjon, eller kontinent (Europa) sitte og se på at fotball VM skal ødelegges av total mangel på «Fairplay» og menneskeverd. 

Min bønn til UEFA, boikott VM!

Fotballens verdier skal være rettferdig spill både på og utenfor banen, og det får man ikke så lenge disse gutta er på skift. 

 

 

Hva tenker du om saken? Del gjerne dine tanker med meg i kommentarfeltet nedenfor.

Send meg også  en e-mail med tema-forslag til bloggen på kjell-ola.kleiven@rignorge.no

Følg meg også på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola

 


 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits