Var ikke idretten for alle likevel?ER VI I FERD MED Å FÅ ET KLASSESKILLE I BARNEIDRETTEN?

Er det greit å betale 6400 kroner, eller mer i året for at et barn skal få spille litt organisert fotball? 

- Med flere barn i hjemmet som skal drive idrett ruller pengekarusellen farlig fort 

Stadig oftere hører jeg foreldre sukke oppgitt over hvor dyrt det er å holde barna i gang med organisert fotball i Norge. Stadig oftere hører jeg historier om foreldre som bruker flere titalls tusen i året på å gi de håpefulle hjemme muligheten til å hevde seg.

Hva skjedde med treningsiver, vinnervilje og talent som utslagsgivende faktor? I dag stoppes mange fra å ta ut sitt potensial av mor eller fars lommebok.

Skal klubber kunne ta betalt hva som helst for trening og lek med kula? Fotballen er jo en idrett som kun krever en ball, og et par sko.

For en tid tilbake skrev jeg et første blogg-innlegg der teamet var hvor kostbart det har blitt for barn og ungdom å delta i aktiv idrett her til lands, og responsen lot ikke vente på seg. Fra blogg-lesere i store deler av landet har jeg fått tilsendt lokale klubbavgifter, medlemskontingenter og kunstgressavgifter. Jeg har fått tilsendt regninger fra klubber som vil at foreldre skal dekke treningsturer til utlandet, og cup'er men viktigst av alt jeg har fått tilsendt prisoversikter fra ulike foreninger, og selv om de fleste er ganske så likt på nivå så skiller enkelte kubber seg ut i negativ retning. Enkelte tar rett og slett blodpriser for noe så enkelt som litt organisert lek med ball.

Idrett er en viktig del av det å gi barn, og unge de rette verdiene, og forutsetningene for å lykkes også utenfor sportsplassen

Blant de som skiller seg ut som en prismessing-versting blant klubbene er idrettsforeningen som jeg selv spilte for i oppveksten. Ved Nordstrand IF må man betale hele 5400 kroner i treningsavgift for å få spille elver fotball. I tillegg kommer 1000 kroner i medlemskontingent, og 1000 kroner som en engangs kunstgress avgift. Deretter kommer alle de vanlige kostnadene som utstyr, transport og annet.

Mange klubber har også flere skjulte avgifter som gjør at spillere i barnealder betaler flere titalls tusen. Dette inkluderer cup'er i innland og utland samt deling av kostnader for trenere og treningstøy.

Alt i alt er dette mer enn dobbelt så mye som vi betaler for vår sønn i Vålerenga, og da kan man jo spørre seg. Hva gjør det dobbelt så dyrt å spille på Nordstrand? Er det betalingsvilligheten i nabolaget, eller et bedre produkt som gjør at Nordstrand vet å bruke gangetabellen når de skal selge barnefotball til nabolagets barn.

For enkelte barn kan dette være forskjellen mellom råd til å spille og for dyrt til å delta.

Tenk om vi går glipp av en fremtidig norsk Messi fordi pappaen hans ikke hadde penger til klubbavgift

Jeg ser gjerne at vi i norsk idrett vurderer en utvidet skole-sportsmodell slik som de har i USA, og en rekke andre land. Det bør være samme muligheter for barn innen idretten uansett om far er skomaker eller finansfyrste. Da kan vi ikke ha idrettslag som priser etter betalingsvillighet og betalingsevne.

I barneidretten bør kampene avgjøres på banen og ikke i nettbanken.

 

Hva er Norges dyreste klubb? La oss finne den sammen.

DEL GJERNE DINE TANKER OG KOMMENTARER NEDENFOR:)

Følg meg også gjerne på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola

 

& Som alltid; Share if you care!www.kjellolakleiven.no

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits