Dette vil forandre din hverdagJeg elsker ny teknologi, og aller helst den som flytter grenser

«Noen kloke hoder får din og min hverdag til å ligne mer og mer på en film fra en fjern galakse. La meg ta deg med til et lite stykke teknologi fra fremtiden, og den eksisterer allerede i dag»

Har du som meg irritert deg over mobiltelefoner som sluker strøm, og som gjerne går tom når du er på farten, og da langt unna nærmeste lademulighet? Aldri igjen:)

Nå kan mobiltelefonen din snart lade seg selv, og det helt uten både mobil-lader og forstyrrende ledninger.

Ved bruk av et inovativt IPhone-deksel som fanger opp radiobølger og konverterer disse til vanlig elektrisitet, har Nicola Labs utformet et IPhone-cover som i beste science fiction-stil gjør telefonen din selvladende. Telefon-dekslet som allerede er satt i produksjon fungerer slik at det samler opp energi som telefonen avgir og skyver den tilbake inn i telefonen.

Dekslet som jobber passivt trenger ikke eget batteri - og fungerer helt selvstendig. Så kan man jo lure på om den samme teknologien vil dukke opp også på en rekke andre områder. Svaret er trolig et rungende ja, for den vil kunne brukes på alle elektroniske enheter som ikke krever veldig mye strøm. 

Teknologien er også perfekt for konseptet «Internet of things»

For godt til å være sant? Vel, foreløpig er det bare satt i produksjon for IPhone 6, men produksjon også for andre telefoner er planlagt.

Prosjektet ble initiert på University of Ohio, og kan trolig nå Norge i løpet av 2016. Prisen er foreløpig beregnet til å ligge rett under tusenlappen.

Noe å tenke på for oss som alltid glemmer mobil-lader på reise.

Jeg er begeistret ved tanken!Bildet er fra Nikola.com

 

Følg meg også gjerne på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola

DEL GJERNE DINE TANKER OG KOMMENTARER NEDENFOR:)

& Som alltid; Share if you care!

 
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits