Finsk Politi ble cyber angrepet tre ganger på en uke-Finsk Politi satt av Ddos angrep

 Kunne tilsvarende skjedd også i Norge?

For tredje gang på få dager har det finske Politiets nettside blitt slått i bakken av hackere som gjennom Ddos angrep har pulverisert myndighetenes forsvarssystemer. Angrepene som har kommet i daglige bølger har vært suksessfulle, og Politiet har dermed endt opp med en nettside som har vært offline mye av den siste uken. 

Det første angrepet som kom sist tirsdag resulterte i at Politisiden var nede fra tidlig på morgenen til syv på kvelden. Onsdagen kom et nytt angrep som slo ut Politiet nok en gang, og også denne gang var nettsiden nede i flere timer.

Finske myndigheter har ikke klart å avdekke hvem som står bak angrepene, og det jobbes nå på spreng med å kartlegge hvem som utfører gjerningen. 

Kilder i finsk Politi kan fortelle at nettsiden og de bakenforliggende IT systemene fungerer som de skal på tross av Ddos angrepet. Politiet skal også nå være tilbake på Internett etter mye nedetid.

Finsk Politi vil ikke implementere noen ekstra sikkerhetstiltak selv om angrepet har vist at de er sårbare

Når det gjelder Ddos angrep så er de av typen som er forholdsvis enkle å gjennomføre. Med andre ord gjerningsmannen kan være hvem som helst, og motivasjonen kan være nesten hva som helst. Alt fra gutteroms hackere, til politiske aktivister eller organiserte kriminelle som har en større tanke bak angrepet.

Det er imidlertid liten tvil om at Politiet har rett motivasjon for å finne bakmennene, etter å ha blitt gjort til skamme av enkle ddos triks.

Vi følger spent med på fortsettelsen.

 

 

For bloggtips kontakt kjell-ola.kleiven@rignorge.no

Følg meg også gjerne på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola
WWW.KJELLOLAKLEIVEN.NO

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits