Bilen som gjør deg til Jason Bourne!


Med utstyret i denne bilen slipper du å lure på hvor sønnen eller ektefellen befinner seg

"Nå kan du fjernstyre sønnen, datteren eller partneren din"

Tiden da tøffe felger, eller frekk lakkfarge var nok til å imponere bilkjøpere er over, og der mange satser på elbiler og innovative hybrider har Chevrolet valgt en litt annen strategi. Med bilen Chevrolet Malibu inkluderer ekstrautstyret Spyware som overvåker bilens kjøremønster, for deretter å sende oppdaterte rapporter til eieren. Det vil si om denne har valgt å låne bort kjøretøyet da.

Nå kan du spionere på konemor og junior

Om datteren eller ektefellen skulle finne på å ta en liten avstikker i all hemmelighet vil brukeren av mottakerapparatet i Chevrolet Malibu kunne sitte og se oppdatert informasjon i sanntid på trygg avstand fra bilen via overvåkningsløsningen som bare kalles «Teen Driver». Mer James Bond enn dette blir vel ikke virkeligheten. Selv ikke i en Chevrolet som her til lands sikkert vil få en skremmende pris.

Det er flere enn storbror som ser deg i 2015

Overvåkning er sikkert vel og bra, men hvorfor stoppe her tenkte sikkert teknikk temaet i Chevrolet. De ville ha mer!

Om foreldrene ikke skulle være fornøyd bare med å følge med på ferden kan de også via avstands kontroll dempe volumet på bilstereoen, eller sette fartsbegrensninger for kjøreturen. I tillegg kan de enkelt få tilgang på detaljerte informasjons rapporter som beskriver ulike sider ved kjøreturen, og det hele kan selvfølgelig følges på nettbrett fra egen sofa.

Genialt eller ren galskap?

Chevrolet mener at den nye teknologien vil hjelpe foreldre med å trene ungdommen i «trafikk adferd», og som en slags avansert øvelseskjøring for de som nylig har fått førerkort vil systemet ifølge bilprodusenten redusere antall uhell i trafikken. Tanken er å skape tryggere trafikk ved aktiv overvåkning av høyrisiko individer som i ung alder befinner seg på landeveien.

Overvåkningsorganet NSA ville trolig ønsket seg teknologien i alle verdens biler, men Chevrolet starter med tenåringsrebellen hjemme, og godt er det.

Skremmende men imponerende

Funksjonaliteten i "Teen control" systemet som imponerer meg mest er muligheten til å på Jason Bourne vis fjernstyre bilens hastighet, og legge inn fartsbegrensninger, og andre predefinerte førervalg . En annen futuristisk funksjonalitet verdt å merke seg er oppdatert informasjon om bruk av bremser og auto-skrens kontroll. Hvor ofte har sjåføren egentlig måttet nødbremse?  Systemet i bilen vet svaret!

Suksess eller fiasko

Om "Teen Driver" gjør sitt til at Chevrolet selger flere biler det vil tiden vise, men jeg er skeptisk. For min egen del vil jeg bare si at jeg er glad for at dette systemet ikke er standard på alle biler. Det er nemlig sant som det sies om teknologi.

Alt som kan bygges kan hackes!

For bloggtips kontakt kjell-ola.kleiven@rignorge.no
Følg meg også gjerne på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola

WWW.KJELLOLAKLEIVEN.NO 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits